Gradonačelnik Loznice podneo ostavku, sednica skupštine 25. oktobra 1foto Printskrin Loznicainfo Marko Mladenović

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović poneo je ostavku na to mesto, saznaje Danas.

Kako je naveo u obražloženju predsednici Skupštine grada Loznice, Mileni Manojlović-Knežević ostavku podnosi iz zdravstvenih i porodičnih razloga. Datum na dokumentu ostavke, koji je Danas dobio, je 5. avgust.

Prema saznanjima Danasa, nova sednica zakazana je za 25. oktobar, ali na toj sednici nema tačke o izboru novog gradonačelnika.

Da je Petrović podneo ostavku, za Danas potvrđuje Dragan Pajić, odbornik grupe građana Smelo u  skupštini grada Loznica, koji kaže da je ova grupa još 16. avgusta imala tu informaciju, ali da je ostavka zavedena u opštini tek 10. oktobra.

Na pitanje šta će se nadalje dešavati u toj opštini, koja je ovih dana u centru pažnje zbog protesta ekoloških organizacija protiv projekta Rio Tinto, odgovara da to znači da će Skupština Loznice zasedati 25. oktobra budući da je poslednja sednica održana 25. jula.

Pre nego što je bila poznata informacija da je sednica Skupštine zakazana za 25 oktobar, Pajić je pretpostavio da će se verovatno ići na to da ostavka gradonačlenika znači i prestanak mandata i ostalih na čelu grada i će biti izabran novi gradonačelnik.

– Oni su verovatno procenjivali da li treba ići na izbore ili ne. Budući da s egradonačelnik bira iz redova odbornika, njima je mali manevarski prostor kada je reč o izboru novog prvog čoveka Loznice i svodi se na dve-tri osobe na koje mogu računati – navodi Pajić.

Gradonačelnik Loznice podneo ostavku, sednica skupštine 25. oktobra 2
FOTO: Privatna arhiva

Upitan šta to znači da projekat Rio Tinta i usvajanje Prostornog plana što se očekivalo, kaže da će se u Skupštini najpre ići na izbor novog rukovodstva, pa tek onda dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari