Gradonačelnik Novog Sada lovi šarane bućkom 1Miloš Vučević (Foto: Grad Novi Sad)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Petrovaradin i tom prilikom posetio porodično poljoprivredno gazdinstvo i rasadnik „Pavlović“ na Bukovačkom putu, radove na asfaltiranju jedne ulice i Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ na Petrovaradinskoj adi koje broji oko 800 članova i organizuje razne ribolovačke manifestacije.

Tom prilikom Vučević je izjavio da je u proteklih osam godina, koliko je on na čelu Novog Sada, u komunalno opremanje i uređenje Petrovardina uloženo 1,4 milijarda dinara.

On se posebno pohvalio da je razgovarao sa jednim neobičnim pecarošem.

„Imao sam priliku da razgovaram sa svetskim prvakom u hvatanju šarana bućkom, ovde na Petrovaradinskoj adi, i želeo bih da apelujem na sve da čuvamo eko-sistem, da ne zagađujemo životnu sredinu koju smo pozajmili od naših potomaka. Želeo bih da što više ljudi uživa u Dunavu i svim delovima našeg lepog grada, koje ponekad nepravedno zaboravimo zbog užurbane svakodnevice“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novosadskim, a ni drugim pecarošima u Srbiji, pa i Evropi i svetu do sada nije bila poznata tehnika lova šarana na bućku.

Biće da je Vučević pomešao somove i šarane ili nije dobro slušao domaćine u Udruženju „Šaran“ koji su mu govorili o poznatoj ribolovačko-turističkoj manifestaciji i lovu soma na bućku.

Političari, a tako i novosadski gradonačelnik, izgleda, više vole da ih slušaju, a ne da oni slušaju druge, pa se tako dogodi da se „izmisli“ nova tehnika ribolova. Jer, teško je reći da se radi o lapsusu, pošto je „lov šarana na bućku“, pomenut dva puta u saopštenju sa Vučevićeve „funkcionerske kampanje“ po Petrovaradinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari