Gradonačelnik Severne Mitrovice odložio "oslobađanje" zgrada od srpskih institucija, izdat novi rok 1foto: Printscreen/Facebook/KoSSev

Gradonačelnik kosovske opštine Severna Mitrovica Erden Atić odložio je „oslobađanje“ objekata u kojima funkcioniše deo institucija Republike Srbije za dve nedelje, potvrdio je za KoSSev savetnik Erdena Atića, Visar Silja (Sulja). Prethodno je sam Atić to potvrdio za TV Dukađini.

„Poštovani mogu potvrditi da smo pomerili datum na dve nedelje. Nakon dve nedelje, odluka će biti izvršena prema predviđenom rasporedu“, navedeo je u pisanom odgovoru za KoSSev iz ove opštine.

Danas ističe prvobitni rok koji su opštinski inspektori Severne Mitrovice dali srpskim institucijama da podnesu dokument o registraciji usluga, ili da napuste zgrade „u vlasništvu Opštine“.

Ispred zgrade kosovskomitrovičkog okruga u kojoj je smeštena i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, od ranih jutarnjih sati, prisutno je oko desetak medijskih ekipa. Tu je i lider GI „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević. Povremeno prolazi vozilo redovnih jedinica Kosovske policije.

Saobraćaj i trgovina u ovom višenacionalnom delu grada funkcionišu normalno. Niko od zvaničnika Srpske liste se još uvek nije pojavio.

Ova je inspekcija u kosovskom sistemu od prošle nedelje obišla u dva navrata ustanove Republike Srbije koje se nalaze u zgradi kosovskomitrovičkog okruga, u njenoj neposrednoj blizini, kao i još neke objekte u kojima su smeštene i druge srpske strukture, uključujući i Penzioni fond.

Inspektori su Igoru Simiću, koji je direktor u ovoj ustanovi, uručili zapisnik u kojem se daje rok od tri dana spomenutim srpskim institucijama da pripreme dokumentaciju o obavljanju registrovanih usluga, ili da isprazne objekat za koji navodi da je u vlasništvu opštine.

Prema rečima savetnika Erdena Atića, dočekao ih je Igor Simić, ukazao na to da „nema nikakav dokument o objektu“ i da „ne zna čije je vlasništvo“, jer ističe da se tu nalazi i radi „jer su ga njegovi pretpostavljeni poslali tu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari