Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić: Ako se nastave pritisci Prištine na Srbe ne vidim razlog da budemo deo kosovskih institucija 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Potpredsednik Srpske liste i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić izrazio je putem Tvitera punu podršku „braći sa severa (Kosova)“ odnosno Srbima koji su izašli iz institucija, dodavši da ukoliko pritisci Prištine na Srbe na prestanu ne vidi da budu deo kosovskih institucija.

– Puna podrška našoj braći sa severa! Već duže vreme upozoravamo na institucionalno nasilje i loš odnos kosovskih institucija prema Srbima. Ukoliko vlast u Prištini ne prestane sa svim pritiscima na Srbe ne vidim razlog da više budemo deo kosovskih institucijama, piše Jevtić.

Ministar u Vladi Aljbina Kurtija Goran Rakić podneo je ostavku na tu funkciju, a isto su učinile njegove stranačke kolege poslanici u kosovskoj Skupštini, kao i odbornici u skupštinama opština na Severu Kosova, kao i gradonačelnici ovih opština. Ujedno su to učinili i svi Srbi zaposleni u pravosudnim organima i policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari