Zubin Potok: Albanski gradonačelnik osudio eksploziju u objektu bivšeg čelnika opštine iz Srpske liste s kojim je nedavno bio kafu 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Iako Kosovska policija još uvek nije saopštila uzrok noćašnje eksplozije u objektu u izgradnji u Zubinom Potoku, gradonačelnik Izmir Zećiri ovog jutra osuđuje, kako je rekao, napad na imovinu bivšeg gradonačelnika.

„Najoštrije osuđujem sinoćnji napad na imovinu bivšeg gradonačelnika opštine Zubin Potok i apelujem na organe reda da uhvate napadače i privedu ih pravdi… slični napadi koji se dešavaju na živote i imovinu građana su neprihvatljivi bez presedana i neće nas zaustaviti u našem radu i posvećenosti udobnosti, redu i zakonu“, napisao je Zećiri na Fejsbuku.

Podsetimo, kako je Zubin Potok INFO izvestio, eksplozija koja je odjeknula u Zubinom Potoku dogodila se u objektu koji je u izgradnji, a koji je prema nezvaničnim informacijama, u vlasništvu nekadašnjeg gradonačelnika Zubinog Potoka Stevana Vulovića.

Uzrok eksplozije nije poznat, a nakon toga u objektu je izbio požar. Iz policije potvrđuju da je goreo stiropor.

Ovaj objekat u blizini stadiona „Mala Marakana“ gradi se od  2020. godine.

Vulović je ostavku na mesto gradonačelnika Zubinog Potoka podneo 2018. godine tokom krize sa uvođenjem taksi na srpsku robu.

„Posle šest godina izuzetno sam srećan jer sam nosio jedan teret bruke koji se zove gradonačelnik kosovskih institucija. Presrećan sam zbog toga. Pet godina trpeli smo torture raznih vrsta i sa strane međunarodne zajednice i privremenih institucija. Sve ima svoj kraj. Evo presrećan sam da je ovo kraj,“ emotivno je za RTS tada rekao  Stevan Vulović.

Zećiri je nedavno na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj pije kafu sa Vulovićem s kojim je, po sopstvenim rečima, razgovarao o temama važnim za građane opštine kojom upravlja.

Kafu su popili u kafiću odmah do zgrade opštine, u društvu Zećirijevog savetnika Dejana Radojevića, a „paparaco“ fotografije objavio je režimski Informer koji je napao Vulovića da je „promenio ploču“ i da je „srpski plaćenik“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari