Gradonačelnik Zvečana nije otišao u opštinu, rad započeo u kancelariji u selu Lipe 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu opštine, već da je sa svojim kabinetom započeo posao u kancelariji u selu Lipe, gde je prošle nedelje i položio zakletvu, piše Kosovo online prenoseći Kljan Kosova.

„Otišli ​​smo u kancelariju zajednice u selu Lipe u opštini Zvečan. Nismo otišli ​​u centralu zbog situacije“, rekao je Peci.

Prema njegovim rečima, do te odluke su došli posle razgovora sa Kforom i Kosovskom policijom.

„U razgovorima sa Kforom i policijom došli smo do zaključka da zbog situacije moramo da dođemo ovde. Verujem da ćemo se uskoro moći da radimo iz zgrade opštine u Zvečanu“, rekao je Peci.

On i novi gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, obojica iz Demokratske partije Kosova, juče su se sastali sa američkim ambasadorom Dđefrijem Hovenijerom, dok se novoizabrani gradonačelnici iz redova Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, Ljuljzim Hetemi (Leposavić) i Erden Atić (Severna Mitrovica) nisu odazvali pozivu diplomate SAD.

Hovenijer je posle sastanka sa Pecijem i Zećirijem poručio da je preporuka SAD da bi bilo najbolje da novoizabrani gradonačelnici ne rade iz opštinskih, već iz drugih zgrada.

Ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću i danas su se okupili zaposleni u ovim opštinama i građani u znak protesta protiv pokušaja nelegalno izabranih gradonačelnika da zauzmu ove objekte. Ispred opština na severu i dalje se nalazi veliki broj pripadnika Kfora i Kosovske policije.

Sve informacije  o tenzijama na Kosovu možete pročitati na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari