Gradonačenik Zvečana Iljir Peci: Nakon sastanka sa Hovenijerom idem na posao u opštinu Zvečan 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci rekao je da će nakon sastanka sa američkim ambasadorom na Kosovu Džefrijem Hovenijerom otići u svoju kancelariju u opštini Zvečan gde je bio i u petak, prenosi Kosovo online prenoseći Kljan Kosova.

Hovenijer je pozvao na sastanak novoizabrane gradonačelnike četiri opštine na severu, ali su na sastanak došli samo oni iz redova Demokratske partije Kosova, Peci (Zvečan) i Izmir Zećiri (Zubin Potok), dok se pozivu nisu odazvali oni iz Samoopredeljenja Ljuljzim Hetemi (Leposavić) i Erden Atić (Severna Mitrovica).

Zećiri je uoči sastanka sa američkim ambasadorom rekao da će nakon tih razgovora odlučiti da li će da ide na posao u opštinsku kancelariju ili ne.

Od jutros je situacija napeta u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, gde je ispred opštinskih zgrada okupljen veliki broj meštana tih mesta. Zgrade su u obruču pripadnika Kfora, a prisutna je i kosovska policija.

Predstavnici Srpske liste tražili su da se zaposlenima u opštinama omogući da uđu u zgrade, da odu nelegitimni albanski gradonačelnici i da se pripadnici policije povuku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari