Gradska izborna komisija Niš saopštila koliko je podneto prigovora na regularnost izbora 1Danijela Milićević: Printskrin Fejsbuk/Niška inicijativa

Predsednica Gradske izborne komisije u Nišu Danijela Milićević kazala je da je toj komisiji u zakonskom roku podneto ukuno 35 prigovora zbog nepravilnosti na lokalnim izborima.

Prema njenim rečima, sinoć između 19 i 20 časova podneto je 33 prigovora, a 3. i 4. juna po jedan prigovor.

„Svi prigovori koje smo primili nalaze se na veb prezentaciji RIK, u skladu sa zakonom“, rekla je ona i dodala da GIK „radi neprekidno“.

Prema podacima izbornih štabova, prigovore su sinoć podnele opozicione liste „Biramo Niš“, grupe građana „Dr Dragan Milić“, Kreni- promeni i „Ujedinjeni- Nada za Niš“, nakon što su ostvarile uvid u izborni materijal.

One su zatražile da pregledaju materijal nakon što je GIK 3. juna objavila odluku o privremenim rezultatima, po kojoj i koalicija oko SNS i opozicija imaju po 30 odbornika, što inače SNS-u omogućava da formira vlast zajedno sa Ruskom strankom, koja ima jedan mandat.

Četiri opozicione liste tvrde da je došlo do prekrajanja izborne volje, jer su osvojili 3332 glasa više od koalicije oko SNS i Ruske stranke zajedno, te imaju 31 mandat, a koalicija oko SNS- 29 i Ruska stranka jedan.

Rok za postupanje po prigovorima je 72 sata od njihovog podnošenja, odnosno do subote u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari