Gradska vlast na silu usvaja nezakonite odluke 1

Liberalno demokratska partija Kragujevac najoštrije osuđuje ponašanje gradske vlasti koja „na silu usvaja nezakonite i protivustavne odluke o mesnoj samoupravi sa nedovoljnim brojem glasova“.

„Odbornici LDP-a, kao i mnogi opozicioni odbornici, najoštrije su kritikovali ovu protivustavnu i nezakonitu odluku i satima, na jučerašnjoj sednici Skupštine grada. postavljali pitanja nadležnom članu Gradskog veća i ovlašćenom predlagaču.

Iako je nadležni većnik sedeo sve vreme u sali, nije nas udostojio nijednog odgovora. Ovakvim ponašanjem gradska vlast ponižava odbornike koji aktivno učestvuju u radu parlamenta. Primoravanje odbornika većine da podrži nezakonitu i protivustavnu odluku, koja nije u interesu građana, nije sve od vladajuće većine. Naprotiv, iako su za odluku, prema najavi predsednika Skupštine grada neophodna 44 glasa, odluka je usvojena sa 43 glasa“, naglašava se u jučerašnjem saopštenju kragujevačkog ogranka LDP.

U LDP-u, dodaje se, poslednju sednicu lokalnog parlamenta smatraju presedanom u negativnoj parlamentarnoj praksi i tražiće od svih nadležnih institucija da reaguju, jer „neće dozvoliti potpuno urušavanje svih institucija donošenjem nezakonitih odluka sa nedovoljnim brojem glasova“.
„Posle ovakvog pravnog nasilja, i brutalnog i transparentnog kršenja parlamentarnih pravila da se odluke donose neophodnim brojem glasova, pitamo kakvo nas nasilje tek očekuje od vladajuće većine, navodi se u saopštenju LDP-a, koji će se, kako najavljuju iz te stranke, „još oštrije suprotstavljati ovakvom načinu vladavine aktuelne većine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari