Grbović (PSG): Referendum o opozivu koji Vučić pominje - ne postoji 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je večeras da referendum o opozivu, koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio opoziciji – ne postoji.

Grbović je na društvenoj mreži Iks (X) naveo da Vučić traži 75 potpisao opozicionih poslanika, dok će on obezbediti ostatak do dve trećine neophodne za opoziv predsednika.

„Uslov koji se tiče kršenja Ustava ne pominje, to se valjda podrazumeva. I to će da nam obezbedi. Ali pominje referendum o opozivu, koji ne postoji. Najbolji student prava u istoriji. Moraće izgleda i neki master da upiše, greota je da se ovako bruka“, napisao je predsednik PSG.

Vučić je ranije danas izjavio da ne odustaje od projekta litijum u dolini Jadra, uz ocenu da opoziciji ne smeta to, nego on lično, i ponudio raspisivanje referenduma o opozivu predsednika, ukoliko opozicioni poslanici u Skupštini Srbije prikupe bar 70 potpisa.

„Mislite da ću da držim vlast po svaku cenu? Da ne biste razvlačili ovaj narod, da nam ne biste uništavali turističku sezonu, nemojte da se maltretirate da gubite vreme. Podnesite zahtev vas 70, 75, 80, obezbediću vam ja ostatak potpisa i idemo na referendum o opozivu predsednika“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari