Grbović: Vulinova poseta Moskvi krajnje čudna, da li Brnabić zna u kom svojstvu on tamo ide? 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

„Najavljena poseta Moskvi Aleksandra Vulina je krajnje čudna, imajući u vidu da nije uobičajeno da se sa ministrom diplomatije druge države sastaje odlazeći minister unutrašnjih poslova Srbije. Iz tog razloga je važno da predsednica Vlade u tehničkom mandatu jasno kaže u kom svojstvu će Vulin ići u Moskvu u ponedeljak, da li u svojstvu člana Vlade ili je to deo njegove individualne političke samopromocije?“ rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik.

Grbović je pitao Anu Brnabić: „Ukoliko je reč o zvaničnom sastanku, postavlja se pitanje da li je ovakav sastanak u ovom trenutku u interesu Srbije, ali i zbog čega za taj sastanak nije delegiran Nikola Selaković kao ministar spoljnih poslova?“

„Očigledno je da se radi o otvorenom pritisku na Srbiju u pogledu kadrovskih rešenja i političkog usmerenja buduće Vlade i pokušaj da se Srbiji dodeli uloga Belorusije u ovom delu Evrope, jedino upitno je da li u tom procesu saučestvuju i najviši predstavnici vlasti u našoj zemlji.“ dodaje Grbović.

„Ana Brnabić, bez obzira na to što joj je mandat na isteku i nezavisno od toga da li će ponovo biti na čelu Vlade, ima obavezu da se jasno i javno odupre ugrožavanju suvereniteta Srbije, ne samo u ovom već i u slučaju aposlutno neprimerenih istupa ambasadora Bocan-Harčenka koji neovlašćeno govori u ime Srbije, kao i u slučaju najave gradnje vojne baze u Srbiji. Srbija je odavno izabrala svoj strateški pravac, a to je članstvo u EU, i svaki predstavnik vlasti je dužan da se odupre svakom pritisku koji suštinski onemogućava ili otežava ostvarenje tog cilja.“ zaključio je Pavle Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari