Grenada deveta zemlja koja je povukla priznanje Kosova

Ostavite komentar


  1. Nije jasno da li nam to odgovara. Mnogo bolje stojimo sa onima koji su priznali odmah 2008, nisu nikad povukli niti im to pada napamet, i koji nagovaraju preostaje da odmah priznaju – U.A.Emirati, Francuska, Turska, Italija, Svajcarska, Madjarska, Poljska, Slovenija, Makedonija, CG, V.Britanija, Irska, Svedska, Norveska, Finska, Danska, SAD, Kanada,Australija, Japan i jos oko 100…

    1. Verujem da bi manje aplaudirao/la kada bi znao/la koliko te je to zadovoljstvo koštalo.
      Ili misliš da ove patlidžan države za dž. daju i povlače priznanja.
      Pacoli u ovakvim slučajevima (još uvek) troši svoje pare, a Ivica?

  2. Kladim se da 90 % Srba i ne zna gde je ta Granada !!! Objaviti to kao vest kad to ucini Francuska ili Nemacka a ne tamo neka Granada

    1. Нема везе – 90% нема појма ни где је Косово…

  3. Postovani povukla je zemalja sa 103. 000 stanovnika nalazi se na jugoistoku Karipskog mora i pored toga sto je na karti neprimetna, na medjunarodnoj sceni gotovo i da ne postoji. Ja stvarno ne znam, ali ako vi racunate diplomatsku pobedu na zemlje koje su neprimetne onda nam to govori da uopste ne shvatamo problematiku. Pa bolje da je povukla Francuska jer bi sa njom povukle jos 20 zemalja nego 10 neprimetnih zemalja koje gotovo i da ne postoje de fakto

    1. Je’l bitno koliko koja zemlja ima stanovnika? Pitam se šta li ćeš izjaviti kad recimo Monako koji ima četrdesetak hiljada ljudi povuče priznanje Kosova.

      1. Ко то каже, ко то лаже, Монако је мали!…

  4. .radi se o jednoj vrlo,vrlo bitnoj zemlji u Karibima.Kompletan prekookeanski avio saobraćaj vodi preko Grenade.Mi koji imamo poslovno privatne veze sa Karibskim Ostrvima i daljom vezom bilo u severnu bilo u Latinsku Ameriku,znamo koju težinu će imati ova odluka.Lično mislim da od sada počinje novo mešanje karata u vezi Kosova i Metohije…

  5. Nisam opozicionat, SNS-ovac, zvetdaš, partizanovac, partizan ili četnik. Samo bih voleo da neko pomogne mojim skromnim intelektualnim mogućnostima i da mi odgonetne misteriju, kakvu to korist, ovog časa ili gledano na duže staze, ima Srbija, a najpre običan građanin Srbije, ja kao Srbin, moja deca kao Srbi, od toga što je neko povukao priznanje Kosova? Isto tako, kakvu bi korist mi izvukli ako bi se Albanci popišmanili i preko noći pristali da uđu u ustavno-pravni okvir Republike Srbije i da poštuju sve njene zakonske regulative? U Srbiji običan čovek teško živi. Na Kosovu, običan Albanac živi tako teško, da je to nama u Srbiji nepojmljivo! Ovo pouzdano znam. Eventualnim povratkom Kosova i Albanaca u lojalne građane Republike Srbije, Srbija bi navukla na leđa neviđen ekonomski teret, nemerljivo veći nego Zapadna Nemačka ujedinjenjem sa Istočnom Nemačkom. Mada to i nije adekvatno poređenje, jer te dve države nisu bile u ratnim odnosima i radi se o jednom narodu.
    Što se mene tiče, koliko god je moguće da se uradi neka razmena teritorija, da se zadrže ekonomski resursi koliko god je to moguće i da se lepo postavi duž te granice kineski ili berlinski zid!

  6. Dokle će Dačić i njegova „elita“ da troše pare poreskih obveznika na ove i ovakve „uspehe“? Koliko gluposti vezano za „politiku“ oko Kosova koju sprovodi ova autokratska vlast, a koja je potpuno nepoznata, nejasna i svodi se na Vučićevo lupetanje i prodaju magle, a o deviznim dnevnicama da ne govorimo.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 9

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.