Grenel demantuje da je zatraženo priznanje Kosova

Ostavite komentar


  1. Ocigledno je da Vucic spinuje kako bi ispao heroj i odbio priznanje Kosova.Providna fora Vucica,jos jedna u nizu

  2. Jok nije trazio , lazov !!
    Evo tacke 10 koja glasi !!
    Obe strane se obavezuju na međusobno priznanje, na zaštitu etničkih manjina, restituciju imovine, rešavanje statusa državljanstva, kao i usaglašavanje o otvaranju kancelarija zaduženih za zaštitu i praćenje prava manjinskih grupa koje će dostavljati godišnje izveštaje“.

    1. U originalnom tekstu nema zareza iza „međusobno priznanje“, pa se može protumačiti da se „međusobno priznanje“ odnosi na priznanje i zaštitu etničkih manjina. Uostalom, ukoliko gospodin Grenel tvrdi da Tačka 10 ne predviđa međusobno priznanje Srbije i „Kosova“ kao dve suverene države, neka preformuliše spornu rečenicu kako ne bi bila dvosmislena i izazivala nedoumice!

    2. Procitajte engleski tekst. Odnosi se na priznavanje manjina a ne drzave. Cela tacka 10 je o manjinama.

      1. Kakve manjine? Samo Srbija i Albanija mogu da potpisuju sporazume o postovanju prava manjina, albanske manjine u Srbiji i srpske manjine u Albaniji. Ta tvorevina na Kosovu niti je nacionalna drzava Albanaca te da postoje manjine u njoj, niti je uopste drzava.

    3. Prepisali ste tekst iz „Kurira“, koji sadrži zarez posle „međusobno priznanje“, čega u originalnom tekstu na engleskom nema. Ako se ovo malo bolje procita, vidi se da se odnosi na MANjINE (Kosovare u Srbiji i Srbe na Kosovu). Malo je neozbiljno od sastavljača liste od 16 tačaka da osnovu svih problema, priznavanje, „zavuče“ pod tačkom 10. A gde je tu članstvo u UN i drugim međunarodnim organizacijama, i dr. Možda je to u tački 1? Ko to zna i ko sme da navede ostalih 15 tačaka?

    4. Vase vreme je prošlo gospodine nista niste postigli zali bože i sad solite pamet da vas podsetim god Vucić je uspelo zanat za ovih trideset godina ucio ucio gledao sve varijante ko mlad i sad je došao na vlast taj to ne ispušta lako zna sta radi vidi greske ispravlja mnogo zna sve vidi nije naivan pravi čovek za ovo vreme svidelo se to nekom da ili ne tako je gledajte ucite ništa nemamo od Miloševića Djindjića Koštunice Tadića sve su to likovi sa puno gresaka napravljenih a Vučić ih od svih njih ima najmanje zna da vodi politiku sa Amerima EU Rusima Kinezima Arapima i sad vi mastate o smeni taj film se ne prikazuje još dugo.Ima da cekate……,

  3. A šta bi drugo faraon nego slagao. Posle bi kao ispalo, kako se on izborio protiv priznanja , a uspeo u privlačenju novca iz SAD!!!

    1. Pitanje je ko ovde laze!I zbog cega? Vucic je uvek spreman da se predstavi kao neko ko jr ugrozen ali kako on uvek izlazi kao pobednik. Mislim samo odbijanje SAD znaci recimo da oni uskrate kredite, subvencije, donacije…a mi posto nemamo industriju i zivimo od stranih faktora mozemo jos vise da zglajznemo ekonomski i ovako smo u bunaru. Vucicu dolazi sada na naplatu sve ove godine koje je upravljao Srbijoj kako je hteo ali za to mora da se revansira. Samo sto narod Srbije nikada nece dati da se tako nesto potpise, i taj koji to uradi ostave zauvek upamcen kao izdajnik!!

      1. NJEGA BAS BRIGA KAKO CE BITI UPAMCEN.ON GLEDA SVOJE INTERESE I BOLESNE AMBICIJE.
        ZASTO SEDIMO I PISEMO?
        USTANIMO!

    2. Starlete pregovaraju sa AV. Koje ponizenje jado jadni. I plus Rezolucija Caleta. Moze li jadnije.

  4. srbi dokle cete sa lazima, stramota i od vasheg pavleta, zar nije on trazio od vas da budete ljudi..

    srbi moji narode moj. dajmo vec jednom da budemo ljudi, nemojmo vishe sa lazima, jer laz je kletva ne ljudstva, svaka laz je kaznjen od boga.
    patrijarh pavle

  5. „Mutual recognition“ znači „uzjamno uvažavanje“ nema govora o priznanju iako izdvojeno reč recognition to znači.Ne prevodi se bukvalno nego u duhu jezika.Obična vučićeva podmetačina da bi ispao mučenik jer zna da su ljudi ovde nepismeni i eventualno malo natucuju engleski. SNS putujući cirkus po ko zna koji put.

  6. Ovaj je skroz poludeo a ovi njegovi ga slepo slusaju Nema nam spasa sa ovakvom elitom. Bruka i sramota. Srbija ce postati veliki dom za starce. Mladost bezi iz Srbije i neka im je srecan put.

  7. Njegov stil je “laz kao metod” obozavanja sebe,pod plastom ljubavi prema
    národu ,koji inace prezire.Vucic u Vasington,Vucic iz Vasingtona.Gde god
    da ode ide i laz sa njim.Plebsu mora da “proda”sarenu lazu,koju je osvojio
    “silnou mukom i Znojemský”.Fuj,folirantu i prevarantu.

  8. Bio bi red da sada predsednik izadje pred novinare i kaže da Grenel laže…ako sme. Za razliku od njega, Grenel još nije uhvaćen u laži.

  9. Prepisali ste tekst iz „Kurira“, koji sadrži zarez posle „međusobno priznanje“, čega u originalnom tekstu na engleskom nema. Ako se ovo malo bolje procita, vidi se da se odnosi na MANjINE (Kosovare u Srbiji i Srbe na Kosovu). Malo je neozbiljno od sastavljača liste od 16 tačaka da osnovu svih problema, priznavanje, „zavuče“ pod tačkom 10. A gde je tu članstvo u UN i drugim međunarodnim organizacijama, i dr. Možda je to u tački 1? Ko to zna i ko sme da navede ostalih 15 tačaka?

  10. Kako god glasio oruginal te 10. tačke dokumenta jedno je sigurno: Amerikanci su stavili na sto papir od 16 tačaka (uglavnom ekonomskih) za pregovore i rekli dvema stranama da izaberu one o kojima je moguć dogovor, a dobiće i sredstva za investicije da se taj dogovor ostvari. Kada je Vučić odbio da priča o tački 10., to je stavljeno na stranu i dogovaraju se o ostalim tačkama. To izjavljuje i Hoti i Čatež. Zato mislim da Vučić i Mali glumataju kako bi ispali heroji koji su se suprotstavili Trampu. Glupost!

  11. Ma znamo mi da Vučić to laže i izmišlja. Da to ne radi šta bi onda emitovao Pink i njemu slične TV kuće. Čime bi oni onda fascinirali svoje intelektualni gledalište.

  12. Mozete tumaciti tacku 10 kako hocete ali Sinisa Mali je izjavio da je ispred njih nikad tezi text i da se trazi priznanje nezavisnosti KiM. Jedan od njih laze, Grenel ili Mali….

  13. Pa znamo odavno kuda je krenuo Vucic i sta je cilj. Vrlo vazno koja je tacka i kako je formulisano. Bitno je kako ce to da protumace SAD i EU, i kako ce Srbija to da primenjuje. A iz dosadasnjeg iskustva je jasno da ce Srbija da primenjuje i vise od onoga sto SAD i EU od nje ocekuju. Ovo je jos jedan korak u odvajanju Kosova i u tome ucestvuje Vucic vec 10 godina. Ne iznosim vrednosne stavove, samo fakte.

Ostavite komentar


Politika

vilijam barns

Glas Amerike: Upadljivo ćutanje Beograda o poseti šefa CIA Vilijama Bernsa

Boravkom na Kosovu u četvrtak i petak, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns okončao je posetu regionu tokom koje je obišao i BiH i Srbiju, ali je poseta Beogradu ostala obavijena velom tajne - od detalja da niko u Srbiji nije ni potvrdio Bernsovu posetu, do toga s kim je i o čemu razgovarao, piše Glas Amerike (VOA). 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.