Grenel: Srbija i Kosovo saglasni da Jezero Gazivode postane Jezero Tramp

Ostavite komentar


  1. Ne znam koje je to jezero, ali ako se u njega ulivaju fekalije, kao sto je kod nas obicaj, onda je naziv adekvatan.

    1. Pitam se da li je ova promena imena bila deo usmenog dogovora. Bilo kako bilo, Vas komentar je potpuno adekvatan ovoj vesti.

  2. Malo bljutavo…ali sa druge strane, Tramp je najbolji američki predsednik za svet od Prvog svetskog rata na ovamo…tako da nemam ništa protiv.
    Prvi predsednik Amerike koji nije započeo ni jedan rat u poslednjih 100 godina. Nadam se samo da mu zlikovci iz duboke države i Antife neće doći glave…

    1. Kako možete da budete tako ravnodušni na ovaj vid „zahvalnosti“ i podrepaštva, aman, čoveče! Da li bi trebalo progutati i preimenovanje Kosovske Mitrovice u Tramptown? Šta je, bre, ovo ljudi? Jesmo li toliko otupeli i postali „nemam ništa protiv“ na najveće domaće i svetske budalaštine?! Užas… Nemam drugu reč, nego – užas!!!

  3. Nema mi druge no da presavijem tabak i tužim učitelje, nastavnike i pofesore u srednjoj školi i na fakultetu (one koji su još među nama) jer sam shvatio da je apsolutno sve što su me naučili pogrešno.

    1. Smejali smo se hrvatima za zahvalnost nemcima, kosovskim albancima za spomenik Klintonu, a evo nas u tom smesno zalosnom drustvu. Hvala idiotima za ovakvu bedu od drzave

  4. Ova ekipa (ne smem im dodeliti pridev, necete mi objaviti), americko – srpsko – kosovska nas toliko ponizava da je to vec van svake pameti. Ne zna se ko je gori od goreg, a sve ce se umiriti posle izbora. Cak i ako Tramp pobedi. Mada ja zelim, nadam se i drzim pesnice da se to ne dogodi. Da li je zbilja potebno de se i mi ponasamo kao Kosovari? Kojima su se onako odvratno podsmehivali kada su podizali spomenik Klintonu? I to u nase ime rade bas oni koji sebe proglasavaju najvecim patriotama. Milosevic je bio gad, ali NIKADA nije Drzavu doveo u ovako ponizavajuc polozaj.

  5. Vrh! Postali smo americka kolonija. Hvala velikom AV na svemu sto cini za nas. Ovakvu sramotu srpski narod nije doziveo u svojoj istoriji.

    1. Doziveli smo i vece, nego si zaboravio garnituru od pre. Brzo mi Srbi zaboravljamo zato i jesmo gde smo.

  6. Tačno je da „Samo“ zbog Jezera Gazivode kosovski Albanci ne pristaju ni na potpisani dogovor sa EU o ZSO jer bi malene opštine Zubin Potok (Gazivode) i Gračanica (Batlava) ubirale ogromne novce za utrošenu vodu za piće (Priština) navodnjavanje Kosovske Doline i hlađenje TMT Obilić. Već dvadeset godina Albanci koriste tu vodu besplatno ukravši državi Srbiji (srpska reka Ibar i finansiranje i izgradnja brane i Hidro sistema Ibar – Lepenac ) skoro milijardu evra uz činjenicu da kredite i dan danas plaća Srbija.
    Ne pristaju ni na „Podelu“ ni na „Kompromis“ jer se Albanci plaše da će ih Srbi ostaviti bez neophodne vode, ucenjivati i uslovljavati distribuciju vode sa povećanim pravima srpske zajednice i SPC.
    Zbog Jezera Gazivode kosovski Albanci su se 1957.god „Odrekli“ Lapske Doline odnosno Preševa, Bujanovca i Medveđe.
    Dakle, ako Tramp obezbedi da Srbi i Albanci podjednako po pola koriste Jezero Gazivode i Batlavsko, odnosno da Albanci plaćaju Srbiji i ZSO polovinu novca za utrošenu vodu i električnu energiju onda neka je sa srećom Trampovo Jezero!
    U suprotnom onda Srbiji ne preostaje ništa drugo nego da kod Ribarića naprave prevodnicu i kanalom Ibar-Raška-Ibar skrenu srpsku reku Ibar i isuše jezero!
    To je sasvim legalno jer su Uzbeci branama na rekama Amu Dajri i Sir Dajri praktično isušili nekada najveće Aralsko Jezero.
    Slično postupa i Erdogan koji je sa čak 20-tak brana na Tigru i Eufratu pokupio svu vodu iz tih moćnih reka da je do Sirije i Iraka tek osrednje rečice.

  7. Od nasih poltrona nije ni bilo tesko dobiti tu sramnu saglasnost. Uzas je na sta sve oni pristaju.

  8. Ova vrsta euforije pokazuje da nema prostora za ponos. Jezero koje se zove Gazivode stotinama godina, naziva se po idolu sile i rijaliti lude. Katastrofa…

  9. Kako sme AV da u ime Srbije potpise promenu toponima od nacionalnog znacaja? Sta kaze ustav, gde je odluka parlamenta?

    1. Koji Ustav? Koji Parlament? Koja Vlada? Pa covek je apsolutni vladar ove zemlje. Sta ima da se pitamo?

  10. Želudac mi se prevrnuo od ovog naslova! Možda i Srbija treba da promeni ime u Trampija. Sramota!

    1. Ja imam predlog da bivši „Titovi gradovi“ sada budu „Trampovi gradovi“. „Trampova Mitrovica“ , „Trampovo Užice“ , „Trampov Vrbas“ , a braću Crnogorce da pitamo , da li se slažu da se njihova prestonica od sad zove „Trampovgrad“ .

  11. Objasnite Srbima, G. Grenel: zasto vasi zemljaci, i kolege americki politicari imaju patoloski opsesivnu potrebu da nazivaju geografiju u balkanskoj siptarskoj nedodjiji svojim imenima?!
    To su, zadnje dve decenije desetine kasaba, ulica, sokaka i dzada, ‘Veslija Klarka’, ‘Medlin Olbrajt’, cele familije Klinton i Bajden, ukljucujuci kucne ljubimce, …
    Da vas podsetimo G. Grenel, da je omrznuti Komunista i omiljeni neprijatelj Amerike, pokojni Fidel Kastro, neposredno pre svoje smrti doneo zakon o zabrani imenovanja bilo koje institucije, ili geografskog pojma na Kubi svojim imenom. Takodje, zabranio je i spomenike sa svojim oblicjem.
    Zar je moguce da karibski komunisti imaju manje problema sa svojim egom i znaju za vise reda i kulture od vas?
    Da li bi pomoglo da neku ulicu u Beogradu, cipuljanac nazove po vama i vasem partneru?

  12. A da sačekamo ipak 3 novembar?
    Ili da nazovemo jezero Donald Bajden?
    Vučić je ovim snishodljivim uvlačenjem Amerima prevazišao samog sebe. Mislila sam da gore od onog uvlačenja ruskom i kineskom predsedniku ne može, kad ono …. može.

    1. Rusi i kinese su dugo radili da nas uzmu pod svoje na jedan prilicno pokvaren nacin, kupovinom bratske ljubavi kroz politicare na vlasti i propagandom i da nas oni jedini mogu zastititi od Amerikanaca. A ono na kraju ispade da nema toga sta moze AV i kompanija da urade i uvuku se najvecem svetskom klovnu i ne prevazidjenom lazovu i prevarantu Trampu. Jedino jos nije jasno kakv adut ima Tramp da ga ovi nasi poltroni slusaju i pristaju na budalastine kao sto je moguca promena imena jezera, nekakve fatamorgane od americke ekonomske pomoci kroz neku Razvojnu Agenciju (koja je otvorila ekspresno kancelariju u Beogradu, 3 Novembar je blizu), preseljenje ambasade u Jarusalim i ostalo. Nista od ovoga nije u interesu Srbije, sve se radi da se pokaze da Tramp ima neku politiku prema nama i to u ocajnickom momentu za njega jer u svim anketama se predvidja njegov poraz. Tramp za cetiri godine u Beloj Kuci nikada nije bio iznad 45% podrske amerikanaca. Izgleda da se Vucic zaigrao i pogresno procenio Trampovu moc.

  13. Naziv je adekvatan, jezero za gledanje kroz prste na diktatorski režim.
    Čista trampa sa Trampom.

  14. A kad Tramp pukne na izborima, hocemo li ga nazvati jezero Bajden, Putin ili pak Si Djinping?
    Zbog Vucica me je ponekad zaista stid sro sam Srpkinja

      1. Predlazem da se ime jezera menja svaki put kada Amerika dobije novog predsednika. Cisto iz vica jer, eto, moze nam se.

  15. Pretpostavljam da je ova saglasnost za jednokratnu upotrebu tj u funkciji američkih izbora. Bila bi to loša odluka da se srpski toponim Gazivode zameni uvezenim prezimenom.

  16. Ovo je veoma teška situacija za Srbiju…pitanje je? Dobiti nešto ili ništa. Bez rešenja Kosovskog pitanja Srbija nema šansu da uđe u Europu….a generacije prolaze…također, opstanak Srpskog naroda na Kosovu….cilj opravdava sredstva…žalosno ali istinito

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.