Grupa građana iz Sečnja čijeg predsednika su privodili: Policija uznemirava sve koji su potpisali našu listu 1Foto: Instagram/vukasinbacina

„Policija je u toku jučerašnjeg dana počela redom da poziva i uznemirava sve ljude koji su potpisali našu listu za izlazak na izbore. Potpisnici naše liste su mahom domaćini, poljoprivrednici slabijeg obrazovanja kojima ovakvi politički obračuni nisu poznati, oni su uznemireni i u strahu su da će imati posledice jer su podržali svojim potpisom jednu opozicionu listu“, navodi u saopštenju grupe građana „Za bolju opštinu Sečanj“, čiji je predsednik Vukašin Baćina u utorak priveden zbog navodne kupovine potpisa.

Baćina je pušten na slobodu jer protiv njega ne postoji niti jedan materijalni dokaz koji bi ukazao na osnovanu sumnju njegove krivice, navodi se u saopštenju.

Ova grupa građana navodi da je “očigledno doneta odluka“ da ne nastupa na predstojećim izborima u Sečnju. Policiju pozivaju da prestane da se meša u lokalne političke borbe i da služi kao instrument sile SNS u Sečnju, a da svoju efikasnost pokaže “tamo gde zaista ima razloga za to i gde je tvrdo, pa neka vidi zašto Vesić u kampanji pred kamerom deli 2.000 evra pomoći jednoj porodici, ili neka proveri da li među potpisnicama vladajuće stranke ima onih koji dobijaju  stranačke pakete pomoći sve sa namirnicama na kojima se nalazi logo SNS-a“.

“S obzirom da su svi lokalni mediji pod kontrolom vlasti naša kampanja je isključivo bazirana na terenski rad, odnosno direktan razgovor sa ljudima. Policija uznemiravanjem potpisnika naše izborne liste stvara  strah kod građana i oni se pasiviziraju u izbornoj kampanji“, navode.

Dodaju da se time njihovoj izbornoj listi onemogućavaju minimalni izborni uslovi i dovodi se u pitanje samo učešće na izborima.

“Ukoliko u roku od odmah ne prestanu maltretiranja naših članova i simpatizera, odnosno potpisnika naše liste mi prelazimo u vaninstitucionalnu borbu, a o daljim koracima ćemo obavestiti javnost“, poručuju iz ove grupe građana.

Podsetimo, Baćina je priveden u utorak u Sečnju, odakle je odvežen u MUP u Zrenjaninu, gde mu je određeno zadražavanje od 48 sati. Zajedno sa njim su privedeni M.P. (63) i D.B. (26), pod sumnjom da je Baćina dao za sada neutvrđeni svotu novca M.P, kako bi mu ovaj našao ljude koji bi mu za novčanu naknadu dali potpis podrške za izlazak na izbore, pbjavljeno je na sajtu MUP-a.

D. B. je priveden pod sumnjom da je mito primio. Tome su prethodili snimci i natpisi u režimskim medijima kojima se Baćina optužuje da daje novac za potpise, a ova GG je te natpise odbacila, rekavši da su snimci na kojima se natpisi baziraju montirani.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari