Grupa građana "Moj Bač - Sloboda za sve": "Nasilnici iz SNS napali naše aktiviste u Vajskoj, samo srećom sprečeno je veće nasilje" (VIDEO) 1Foto: Moj Bač

Grupa građana „Moj Bač – Sloboda za sve!“ održala je danas promotivni skup na pijaci u Vajskoj, predstavljajući svoju listu pred žiteljima ovog mesta, kada su ih napali kako saopštavaju „nasilnici iz Srpske napredne stranke“.

Dok je nosilac liste, Zdravko Vulin Đađe, govorio sugrađanima, suočili su se sa očiglednom opstrukcijom od strane aktivista SNS.

– Dok se Vulin obraćao prisutnima, aktivisti SNS parkirali su kombi ispred našeg štanda i trubili u sirenu, pokušavajući da ometu njegov govor i spreče građane Vajske da čuju naše poruke. Nakon što su naši članovi i simpatizeri zatražili da se kombi vozilo pomeri, koordinator SNS za Bač, Dragan Bračika, predvodio je grupu od dvadesetak naprednjaka koji su nasilno nasrnuli na jednog od naših kandidata za lokalne izbore. Bračika se uneo našem kandidatu u lice s jasnom namerom da izazove incident – saopštavaju iz „Moj Bač – Sloboda za sve“.

Samo zahvaljujući brzoj reakciji njihovih roditelja, prijatelja i građana, koji su napravili „živi zid“ između naprednjaka i članova „Moj Bač“, sprečen je ističu ozbiljniji incident i eskalacija nasilja.

O ovom neprihvatljivom i sramotnom činu odmah je kako kažu obaveštena policija, a njihovi aktivisti će dati zvanične izjave o celokupnom događaju.

– Očigledno da im nije bilo dovoljno što cepaju sve naše predizborne plakate i preko svojih podobnih medija vode kampanju protiv nas, da pozivaju ratnog veterana sa nase liste i nude mu stalan posao, ukoliko napusti nasu listu, pa su počeli i fizički da nas napadaju. To jasno pokazuje koliko su SNS i njeni predstavnici raspoloženi za politički dijalog, da čuju drugačije mišljenje i jasno pokazuju građanima šta mogu da očekuju ako bi oni nastavili da vladaju opštinom Bač – ogoljenu silu protiv svakog ko ne misli kao oni – dodaju dalje u saopštenju.

Ovo je smatraju, neuspešan pokušaj zastrašivanja aktivista i kandidata liste „Moj Bač – Sloboda za sve!“ i pokazuje političku nemoć SNS-a da na konstruktivne kritike odgovori argumentima.

– „Moj Bač – Sloboda za sve!“ će nastaviti da se bori za pravo na javno političko delovanje, za slobodu mišljenja i govora, za slobodne izbore i za svakog građanina opštine Bač. Tu gde je sloboda, za strah nema mesta. Uvereni smo da će 2. juna na lokalnim izborima građani opštine Bač pokazati šta misle o nasilnicima, da nemaju straha i da će glasati za slobodu i slobodan Bač – zaključili su u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari