Arno Gujon: Pojedini mediji me lažno optužuju da finansiram desničarske organizacije 1foto FoNet/Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu/Miljan Bosnić

Direktor novoosnovane vladine Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon rekao je u intervjuu današnjem Kuriru da su ga pojedini mediji lažno optužili da je, dok je bio na čelu Uprave Srbije za dijasporu, ; „finansirao desničarske organizacije“.

„Cilj iznošenja takvih neistina je demonizacija srpskih udruženja iz regiona koja su predstavljena kao desničarske organizacije. Kao političar ću se uvek zalagati za što veću medijsku slobodu u Srbiji i borbu protiv lažnih vesti kojen ugrožavaju naše pravo da budemo nepriostrasno informisani“, naglasio je Gujon.

On je rekao i da je cilj novoosnobane vladine kancelarije poboljšanje imidža Srbije u svetu, kreiranje jasnih poruka namenjenih međunarodnoj javnosti sa akcentom na biogatu kulturnu baštinu, istoriju, umetnost, ali i ekonomske prioritete i težnje.

Gujon je podesetip i da mu je pre šest godina zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju. ;“Tada sam uhapšen, pretresen i izložen pretnjama kosovske policije. Sve to je ostavilo dubok trag na mojoj porodici. Najvažnije je da je naša humanitarna organizacija („Solidarnost s Kosovom“) nastavila s radom, pružajući podršku Srbima na Kosovu i Metohiji uprkos izazovima sa kojima smo se suočili“, istakao je.

Osvrnuo se i na nedavno završene izbore za Evropski parlament. „Rezulati izbora za Evropski parlament daju nam šansu da proširimo mrežu evroparlamentaraca koji su spremni da čuju i naše argumente u vezi sa očuvanjem naših vitalnih nacionalnih interesa i da ih uvaže kao relevantne u svojim političkim stavovima. Ovu šansu ćemo iskoristiti ako svi budemo zajedno i naporno radili, a to će biti i jedna od zadataka Kancelarije“, zaključio je Gujon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari