"Guraju nas da nestanemo": Održan šesti protest Srbija protiv nasilja u Vranju 1Foto: V. Ristić/Danas

„Nastavlja se nasilje nad građanima Srbije usvajanjem novog Zakona o planiranju i izgradnji. Guraju nas da nestanemo i ostanemo zarobljenici straha i moćnih ljudi jedne strankee na vlasti. To moramo sprečiti i dobro je da to i vi u Vranju prepoznajete“, rekao je u svom obraćanju na šestom skupu protiv nasilja Ivan Minić, profesor engleskog jezika iz Lokalnog fronta Valjevo, inače rođeni Vranjanac.

„Mi, moramo da pobedimo strah, koji našu decu odvodi iz zemlje u kojoj su rođena. Hrabrost je najveća mera patriotizma“, rekao je u svom obraćanju okupljenim građanima Vranja.

Pre nego što je usledila šetnja stotinak okupljenih građana centralnom gradskom ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog, profesor Dragan Antić pročitao je zahteve sa beogradskih skupova protiv nasilja.

"Guraju nas da nestanemo": Održan šesti protest Srbija protiv nasilja u Vranju 2
Foto: V. Ristić/Danas

Kolona građana je uz asistenciju saobraćajne policije prošetala centralnom gradskom ulicom da Fabrike cigareta BAT, skandirajući „Vučiću odlazi“ i uz zvuke pištaljki.

Skup je protekao bez incidenata i korektan odnos lokalne policije. Više pripadnika BIA neprestano je mobilnim telefonima snimalo učesnike protesta u Vranju.

Da podsetimo, građani su večeras protestovali i u Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu i još nekoliko gradova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari