Han će pozvati na povlačenje carina

Ostavite komentar


  1. Uvek ista prica. EU nahuska svoje genocidne antisrpske filijale na nacisticke poteze prema Srbiji, pa ih posle, kobajagi, poziva da iste povuku. U medjuvremenu svim silama se trude da od Srbije naprave prvu i jedinu genocidnu tvorevinu na Planeti. Sve to, iz sve snage zeleci da nam iz pameti izbrise genocidni gen Engleza, Turaka, i pogotovo Nemaca i Hrvata.

  2. Fino. U suprotnom bi mogao da odgovara za nečinjenje i nesprečavanje diskriminacije makar u dve kategorije i to ne zbog „ekonomske/trgovinske blokade“ nego diskriminacije manjine po samom zakonu EU koju predstavlja. Gospodin Han to vrlo dobro zna. I ako Srbi ne bi mogli odmah da ostvare svoja prava, on bi se svakako dokazao nedovoljno spremnim za odgovornu poziciju koju zauzima.
    Takođe, neka pozove na ostvarivanje PRVE tačke sporazuma koja je ostala neispunjena pet godina, pre nego što uopšte srpska strana nastavi sa bilo kakvim pregovorima i bilo kakvim daljim ustupcima (srpskoj strani i nije ostalo puno da ustupa, pošto je velikodušno dala uglavnom sve…)
    Kada se prva tačka SPROVEDE U DELO, pregovori mogu da se nastave…ZSO i nije skoro ništa (praktično malo jače od grupe građana) i ne daje Srbima skoro ništa, pa valjda može ta mala stvarčica da se ispuni.
    Ne znam ko je sporazum pisao, ali je u pravnom smislu je zastrašujuće loše napisan. Podsetnik:
    1.There will be an Association/Community of Serb majority municipalities in Kosovo. Membership will be open to any other municipalities provided the members are in agreement.

  3. Da smo mi uveli taxe od 100% nekoj zemlji već bi leteli tomahavci, vidljivi i stelt avioni ka Srbiji…

    1. Kada je neko sposoban bavljenje jednom stvari ne isključuje i bavljenje drugom.

      KiM nije uzrok poskupljenja struje nego tridesetogodišnje nekažnjavanje tajkuna, nedošenje i nesprovođenje zakona o poreklu imovine, neefikasan sudski sistem koji ne kažnjava, lustriranje starih i novih veleizdajnika zbog porodičnih sentimenata i finansijskih interesa, korupcija, desetogodišnja pljačka biliona i biliona, sadašnja simbioza svih živih političkih organizama sa ustaljenim šemama i evo već skoro dvadesetogodišnje dinkićevsko sprovođenje ekonomije + svilanovićevska spoljna politika umotana u rodoljuba da se Vlasi ne dosete…. I potpuno isti političari na sceni, u opoziciji i vlasti, kao i poslednjih trideset godina.

      A što se Kosova i Metohije tiče…

      Takse su u neskladu sa samim zakonom EU. Tu nisu potrebne molbe i to ne zavisi od prijateljstva gospodina Hana sa vođom nego je u sastavnom opisu Hanovog posla da predstavlja EU u procesu pridruživanja i da sankcioniše stvaranje novonastalih zakona koji nisu u skladu sa zakonima EU i koji su direktna i jasna diskriminacija određene grupe po nacionalnosti.

      I često pominjan ZSO koji je u stvari samo glorifikovano udruženje građana nije formiran već pet godina. Verovatno da ispadne da je ZSO mnogo značajnija šargarepa nego što jeste i da je i to neka pobeda….

Ostavite komentar


Politika

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika 9

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika

"Poslanici Skupštine Srbije nisu bili obavešteni da će Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske prisustvovati sednici parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji Deklaracija koja je usvojena na svesrpskom saboru. O njegovom prisustvu saznali smo iz medija. To je grubo kršenje poslovnika Narodne skupštine, ukoliko mu bude data reč", kaže za Danas Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.