Han se neće sastati sa proevropskom opozicijom u Crnoj Gori 1Foto: Sajt Demos

Demos neće učestvovati na sutrašnjoj sednici crnogorske Skupštine, na kojoj će biti i Evropski komesar za proširenje Johanes Han, saopštio je lider te partije Miodrag Lekić i istakao da se Han, tokom posete Podgorici, neće sastati sa predstavnicima proevropske opozicije.

„Primamo k znanju da je komesar Han prihvatio plan njegovog boravaka u Crnoj Gori u kome se neće sresti sa predstvnicima opozicije koja je proevropska, koja, i po problematičnim izborima 16. oktobra 2016, predstavlja pola ukupnih građana ove zemlje“, rekao je Lekić, prenosi RTCG.

Opet će izostati mogućnost da visokom gostu prezentujemo ozbiljan predlog opozicije o izlasku iz duboke političko institucionalne krize, u interesu građana ove zemlje, a koji vlast arogantno ignoriše, dodao je Lekić.

On je poručio da posebno žali i što će komesar Han pred kamerama u „krnjem parlamentu biti u vrlo ekskluzivnom društvu sa predstavnicima sumnjivog demokratskog legitimiteta koji su ovom trenutku i akteri političke operacije medijskog linča, s ciljem ponovnog pretvaranja javnog servis u partijski, sve po instrukcijama vrhovnog autokrate“.

„Ostajemo uvereni da bi umesto još jedne Potemkin posete Crnoj Gori ozbiljni i radni kontakti komesara Hana sa predstavnicima celog spektra predstavnika volje građana, umesto samo jedne njegove polovine direktno odgovorene za nenapredovanje zemlje u borbi protiv kriminala i korupcije, bio u evropsko-crnogorskom interesu, konačno u interesu demokratije“, rekao je Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari