Haos u Skupštini opštine Vrbas: Naprednjak davio odbornika opozicije 1foto: Most solidarnosti

Na početku 3. sednice Skupštine opštine Vrbas, došlo je do fizičkog nasrtaja Ivora Lukina, člana opštinskog veća iz redova Srpske napredne stranke, na odbornika Grupe građana „Oslobodimo Vrbas“ Luku Mažara.

Kako kažu iz „Oslobodimo Vrbas“, šef ove odborničke grupe Dragan Stijepović na početku sednice, sa govornice je reklamirao povredu Poslovnika zbog uskraćivanja akreditacije snimatelju KTV Zrenjanin od strane predsednice Skupštine, Tijane Aleksić.

Nakon najave da neće napustiti govornicu dok se ne dopusti snimanje njenog toka, predsednica je napravila pauzu kako bi se sastali šefovi odborničkih grupa.

U tom trenutku došlo je do fizičkog okršaja, ali su na sreću prisutni odbornici sprečili veći incident.

Policija je po pozivu intervenisala, a sednica SO Vrbas je do daljnjeg odložena.

Luka Mažar kaže za Danas, da Lukina ne poznaje, te da nikada pre nije imao problema sa njim.

– Kada je predsednica odredila pauzu, Lukin je ustao i krenuo da dobacuje prema opoziciji kako ne smemo da se javljamo za reč ako nismo pozvani. Replicirao sam mu da ni on nama ne može tako da se obraća, ako mu niko nije dao reč. Niti sam bio nepristojan, niti sam pokazivao bilo kakvu nameru da se dalje raspravljam ili obračunavam. Ipak, on je vidno iznerviran i besan prišao do mene, ščepao me za vrat i počeo da me steže. Držao me je tako par sekundi i ostao sam bez vazduha. Na kraju me odgurnuo – kaže Mažar.

Nakon toga, dodaje, usledio je haos. Skupština je prekinuta i pozvana je policija.

Ističe, da su veći incident sprečili ostali odbornici kako opozicije tako i vlasti, koji su skočili na Lukina i nameri da ga udalje što dalje od njega.

Policija je brzo stigla na lice mesta, a Mažar je prvo odveden u Hitnu pomoć gde je dobio lekove za smirenje i gde mu je konstatovana povreda, manji hematom na vratu. Posle bolnice, otišao je u policiju gde je dao izjavu.

– Nisam pomislio da će ovo da uradi, revoltiran jednom rečenicom. Na kraju su ga osuđivali i iz njegove partije, zašto napada čoveka koji je duplo mlađi od njega i kojem je ovo druga sednica u životu. Podneo sam tužbu protiv Lukina, jer je on nasilnik i sutra tako može napasti nečiju majku, ženu ili ćerku – kazao je Mažar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari