Haradinaj: Kosovo za sporazum u sadašnjim granicama 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je danas da je Kosovo spremno za postizanje sporazuma, ali pod uslovom da deo sporazuma ne budu granice.

On je to objavio posle sastanka s delegacijom visokih diplomatskih predstavnika Nemačke i Francuske o pripremama za samit u Parizu 1. jula.

„Kosovo je spremno za sveobuhvatan sporazum, za međusobno priznanje sa Srbijom u sadašnjim granicama i pozdravljamo fokusiranje Nemačke i Francuske da se dijalog vrati na potrebni kolosek“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

U toku je sastanak nemačkih i francuskih diplomata s predsednikom Skupšptine Kosoa Kadrijem Veseljiem i s rukovodiocima pregovaračke ekipe Kosova Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem, a prethodno su se sastali s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Visoki diplomatski predstavnici Nemačke i Francuske danas su na Kosovu radi priprema za samit u Parizu gde će se se 1. jula, uz posredovanje francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, razgovarati o nastavku dijaloga i postizanju sveobuhvatnog pravno-obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari