Haradinaj: Kosovo za sporazum u sadašnjim granicama

Ostavite komentar


  1. Haradinaj nema prava da govori u ime Kosova, Kosovo nije isto sto i Albanci a narocito ne isto sta i albanski nacosi. Haradinaj moze da govori u ime Albanaca sa Kosova. Postavlja se pitanje zasto bi Srbi postovali granice te samozvane paradrzave na Kosovu ako Albanci sa Kosova ne postuju granice Srbije, postavlja se i pitanje sta ce Srbiji priznanje od tamo neke albanske paradrzave? Zbog clanstva u UN i medjunarodnim organizacijama? Uglavnom, racionalni interes, Srbije je da ne da legimitet albanskoj okupaciji Kosova i da nikada ne prizna tu tvorevinu na Kosovu.Sta bi tek Albanci u tom slucaju radili ako sada, kada su nepriznati, uvode takse, maltretiraju preostale Srbe, lupetaju o genocidu i osnivanju nekakvog suda, svojataju srpsku kulturnu bastinu, traze nekakve odstete

    1. Харадинај je, рођаче, премијер Косова, којег је именовала Скупштина Косова, за коју су гласали грађани Косова. Промислите…

  2. Zasto im se ne kaze ,,nikad” pa da malo svi olade. Da li nekom odgovara ovo natezanje.

    1. Добар виц! Је л’ ко омонад када нас је Слобица питао „јесмо ли за укључивање страних посматрача у решавање косовског проблема?“, ми плебисцитарно рекли „Јок!“, а Слобица онда позвао стране посматраче? Па, наше „Никад“, рођаче, одавно не значи баш ништа!…

      1. U pravi si, to nase „nikad“ ima tezinu bas kao i tvoji „komentari“.

  3. Retko se oglašavam komentarima na tekstove kosovskih političara, otprilike koliko i srpskih na temu Kosova i Metohije.
    Postoji, naime igra pod nazivom zanimljiva geografija koja za cilj ima da se kroz zabavu nauči.
    Igra, inače veoma popularna u svetu, koja informatičkom revolucijom dobija neslućene oblike i razmere, na Balkanu poprima groteskne oblike iz kojih niko nikada baš ništa ne nauči, štaviše, zaboravlja i ono što je znao.
    A geografija je uvek ista, planina tamo, reka onamo.
    Da čovek ne poveruje, i vlasnici isti.
    Korisnici se razlikuju, ali oni nisu iz zanimljive geografije, već tragične. Čas jednima, čas drugima, i tako milenijum, ako je, i ako je jedan. Verujem da ih je stotinu hiljada.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.