Haradinaj: Kosovskom dijalogu potrebna nova snaga

Ostavite komentar


  1. „Skeptičan sam da bi moglo doći do rezultata u ovom dijalogu, jer su tu isti ljudi, to su Mogerini i Angelina Ejnhorst,

  2. Albanci su oslabljeni i traze novu snagu, ali sve manje imaju saveznika za njihove velike snove i rusenje civilizacijskih tekovina i evropskih vrednosti.

  3. Srbija je svojom uspesnom diplomatijom uspela da oslabi poziciju albanaca u pregovorima toliko da sada mole za pomoc.

    1. Putin bi bio dobar za Kosovo posto on je stvorio nekoliko nezavisnih drzava otjepljujuci ih od svojih susjeda. Tako on ne bi mogao da se protivi nezavisnom Kosovu.

      1. Baš zato je potrebno uključenje Putina, jer u svim slučajevima su novonastale države odvojene od SSSR ugnjetavali Ruse koji su ostali u tim državama. Izmišlja su jezike, crkve (Ukrajinci) dojučerašnji Marksisti-Lenjinisti i ateisti su postali ogorčeni islamisti i mnogi od njih su terorističkih akcijama zavili svet u crno (Čečeni) i koji su poput Talibana i ISIS i albanskih vandali rušili spomenike istorije i kulture koji dokazuju da to nikada pa ni tada nije bila njihova zemlja. Dakle. Putinu bi bilo sve što se dešava na prostorima ex YU već viđeno i doživljeno pa bi umeo da povuče prave poteze.

        1. Naravno da rusi/srbi su uvijek u pravu. Oni su uvijek ugnjeteni ne ugnjetaci. Milion srba je protjerano sa Kosova u CG, Makedoniju, Albaniju, itd. 1999. Ceceni su porobljeni, kao sto je mnogo drugih manjina. Putin je diktator i ugnjetivac manjina porobobljenih vjekovima.

  4. Zna Haradinaj da bez Amerike ništa ne bi uradili, zato ih i javno poziva da im stvori alibi da se direktnije mešaju u pitanja koja se tiču na Balkanu i zemalja EU. Smo je zaboravio da ni Rusija nije mala sila koja može da se izuzme iz pregovora.

  5. Polako pocinje da shvata da ih jedino Amerika podrzava i da polako gube konce!

  6. Srbija takodje ima pregovaraca ukoliko Albanci zele da se ukljuci Amerika, tako da mozda ne bi bilo ni lose. Sa druge strane ipak je bolje naci kompromis jer gde se veliki sukobe tu mali izvuku deblji kraj.

    1. Zahvaljujem se na komplimentu!!! Nema veceg laskanja nego kada ti vucicev Bot otme pseudonim pod kojim pises i nalepi komentar suprotan od onoga koji bi sam napisao. I to sa 300 + ‘pohvala’. Samo napred, … necete jos dugo… :))))))

  7. Kosovskom dijalogu potrebno resenje,a ne nova snaga! Haradinaj pogrešan stav i gledište ima

  8. Haradinaj jeu pravu. Ali, brige nema. Samo neka priziva ‘nove snage’, … sticice njemu jos ‘novih snaga’ u obliku ruske vojne baze u Nisu, pa cemo se naci na mestu Severne i Juzne Koreje … dokle god njegovi americki hranitelji budu to hteli.

  9. Od kada su Ameri nova snaga….oni su tu odavno. Jedino sto sad kosovo nije na prvom mestu..njihovih ciljeva…ali doci ce mozda . Trump se priprema za sledeci mandat i sad je malo pauza jer su mu vaznije juzna i severna koreja nego neko tamo kosovo koje svet i polako zaboravlja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.