Haradinaj: Kurti da podnese ostavku 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI; Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kritikovao je danas način na koji kosovska vlada upravlja pandemijom korona virusa i zatražio da premijer Aljbin Kurti podnese ostavku.

Haradinaj je na konferenciji za novinare kritikovao i kandidaturu ministra zdravlja Arbena Vitije za gradonačelnika Prištine na lokalnim izborima 17. oktobra, preneo je portal Kossev pisanje Ekonomije onlajn.

On je naveo da je Vlada zanemarila ozbiljnost situacije s pandemijom kosova virusa, s obzirom da su brojke alarmantne i veće nego u martu.

„Zemlje u regionu su pokazale veću ozbiljnost u vakcinaciji. Na Kosovu smo negde oko 12-13 odsto“ , rekao je Haradinaj i istakao da bi Vlada trebalo da se fokusira na vakcinaciju i odnosi se prema situaciji kao hitnoj, a ne da je ignoriše, kao što ingoriše kandidaturu ministra zdravlja.

„Legitimno je tražiti ostavku Vitije, ali to nije njegova greška, već njegovog šefa. Apelujem na Kurtija da danas da ostavku“, kazao je Haradinaj.

On je naveo da je neozbiljnost u upravljanju pandemijom dovela do situacije da je Kosovo po tom pitanju najgore u regionu i zatražio povećanje kapaciteta za vakcinaciju.

Govoreći o temeljima „Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici“, Haradinaj je ocenio da Kurti pokazuje slabost prema Srbiji ili otplaćuje dugove prema njima

„Pokazuje se da je Kurti nesposoban prema Srbiji, ili joj otplaćuje dugove“, rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari