Šta je Ramuš Haradinaj rekao o zatvaranju ekspozitura Pošte Srbije na Kosovu 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da su jednostrane i nekoordinisane odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija pogubne za Kosovo.

„Pre nego što je Aljbin Kurti ’ubio’ srpski dinar na Kosovu, ubio je evro. Njegova populistička politika, koja može da ugrozi živote članica Natoa je sabotaža i pokušaj razaranja države“, kazao je Haradinaj komentarišući zatvaranje objekata Pošte Srbije, prenosi Kosovo online.

Hadarinaj tvrdi da je Kurti „duboko uvučen u agendu Srbije“.

„Sumnjam da ova osoba, kao jedini Albanac pušten iz zatvora, ispunjava obaveze koje je dobio. Ali podsećam i njega i sve ostale da Kosovo ima boga i nijedna vlast ne može da ga uništi“, naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Nakon što je juče Kosovska policija zatvorila devet ekspozitura Pošte Srbija u četiri opštine na severu Kosova, reagovala je Evropska unija, i poručila da su to jednostrane akcije, kojima se krše sporazumi iz Brisela.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini je saopštila da je Vlada SAD duboko razočarana jednostranim, nekoordinisanim akcijama koje je kosovska vlada preduzela zatvarajući filijale Pošte Srbije na severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari