Haradinaj: Neobjašnjivo zbog čega Srbija blokira članstvo Kosova u Unesko

Ostavite komentar


  1. Samo da podsetim na mart 2004 kada su i krstove lomili na srpskim crkvama. Zao mi je takvi u UNESCO nikad ne mogu da budu "zastitnici" srpske srednjovekovne kulture.

  2. Мистер Харидинај,Србија не може да подржи чланство ваше Џамахирије у УНЕСКО-у.Зато што се бојимо да ћете бити сват у свим свадбама и силовати младe пред олтаром Цркве.Док ће напољу ваши" демократски" сарадници одсецати уши младожењама.Ако је то вамо лепо,верујте ,цели слободни свет повраћа на ваше схватање органишације-УНЕСКО-а!!!

  3. Kaze Haradinaj da je narod Kosova je oduvek pokazao poštovanje prema manjinama koje žive na Kosovu, jeste, kako da ne, pogotovo prema Srbima koji zive na KiM.

  4. Narod koji nema svoju istoriju i spomenike može tako da razmišlja. Naime, što su narod i i njihova kultura [[ Mlađi ]] to posežu dalje u istoriju tako su Albanci [[ Potom i ]] Ilira a Makedonci, od pamtiveka slovenski narod da su potom i Aleksandra Makedonskog tj Grka sa geografskog pokrajine Makedonije.

  5. Srbija ne bi trebala blokirati članstvo Kosova u UNESCO-u. To je agencija UN za obrazovanje, nauku i kulturu. Zar je Srbiji u interesu da Protektorat Kosovo bude neobrazovan, nenaučan i nekulturan a smatra tu teritoriju svojom. Kosovski Albanci se zanose nezavisnošću a ovakva Srbija neće dobiti ni pola Protektorata Kosovo. Kosovo je Protektorat pod zaštitom UN a takvih protektorata je ranije bilo mnogo. Setimo se recimo Slobodne teritorije Trsta. UN nema još rešenje za Kosovo i opštenarodna diskusija u Srbiji o Protektoratu je dobra inicijativa. Približavanje Beograda i Prištine nije priznanje već smanjenje tenzija, bolji život i izbegavanje rata.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.