Haradinaj: Opasan dijalog o podeli Kosova

Ostavite komentar


  1. Realno, jedina stvar o kojoj moze da se pregovara direktno sa Tiranom je podela Kosmeta i dobijanje Skadra i izlaza na more kao i severa Kosmeta i dela uz granicu sa Crnom Gorom.
    Ostalo je samo prica za decu i vodi ka potpunoj izolaciji Kosmeta narednih 50 godina.

    1. @Amsterdam*** Ta „realnost“ je u obiljnoj koliziji sa zdravim razumom! Bolje kupi geografski atlas pa makazama seckaj države kako ti se ćefne!A zbog tog „izlaska na more“ srpska vojska je za vreme Balkanskih ratova 1912.-1913. upala preko današnjeg Kosova u Albaniju,okupirala veliki deo teritorije,a šta su radili albanskom civilnom stanovništu osudili su mnogi,od Dimitrija Tucovića,Koste Novakovića,međunarodnih organizacija…Nikada na more izaći nećete,osim kao turisti!

  2. Naravno da je podela Kosova besmislena. Zasto da delimo nesto sto je nase? Kosovo i Metohija su integralni deo Srbije, pod trenutnom okupacijom sttane vojske uz podrsku lokalnih separatista. To ocigledno nece trajati doveka.

    1. @Razuman Srbin***Pitaj većinske Albance koliko je Kosovo srpsko! „Integralni deo“ Srbije a tamo nema ni srpskih carinika,graničara,vojnika,policajaca,sudija,poreznika…,lojalnog stanovništa državi Srbiji(90%)…E,toliko je srpsko! Ako je Kosovo „okupirano“,zašto država Srbija nije imenovala „okupatora“,objavila mu rat,objavila vanredno stanje,opštu mobilizaciju,krenula u oslobađanje „okupiranog“…?

  3. Dijalog između srpskih i „kosovskih*“ vlasti nije blokiran zbog srpskih pretenzija na teritorije nego suprotno, zbog šiptarskih pretenzija na teritorije sa kojih bi proterali ostatak Srba. „Gospodin*“ Haradinaj laže i svim stranama u problemu je to jasno. Samo neka izaberu na kojoj strani istine će biti i sačekaćemo je 100 godina svi svi svi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.