Haradinaj: Predsednici Osmani sam izrazio zabrinutost zbog gubitka poverenja partnera 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da je danas predsednici Vjosi Osmani izrazio zabrinutost zbog gubitka poverenja međunarodnih partnera i kazni koje, prema njegovim rečima, dobija zemlja.

Obraćajući se medijima Haradinaj je rekao da je od predsednice tražio da postupi u skladu sa svojim mandatom, da povrati poverenje saveznika i da deeskalira situaciju na severu zemlje.

„Razgovor je bio otvoren, izrazio sam zabrinutost zbog situacije, zabrinutost zbog gubitka poverenja naših partnera, zbog kazni koje dobija Kosovo, o poteškoćama koje ćemo imati ako ne izađemo iz ove situacije. Zamolio sam Osmani da postupi u skladu sa svojim mandatom, da vrati poverenje naših saveznika, da se prekinu kazne, da deeskalira situaciju na severu, da se ostvari ohridski i briselski sporazum“, rekao je Haradinaj.

Poziv Osmani za sastanak institucionalnih i partijskih lidera su odbili lideri Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljumit Abdidžiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari