Haradinaj: Ratifikujte Sporazum o demarkaciji, Srpska lista neće 1Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Pošto nije postignut dogovor sa Srpskom listom o demarkaciji, premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je poslanike Samoopredeljenja i nove parlamentarne grupe koju predvodi Visar Imeri da glasaju za ratifikovanje Sporazuma o razgraničenju, prenosi RTK.

Haradinaj smatra da nema razloga da budu podeljeni kada se radi o pitanjima nacionalne važnosti. On je istakao da nedostatak jednog glasa za ratifikaciju ovog sporazuma u utorak može da dalje izoluje Kosovo.

Prema njegovim rečima, nakon potpisivanja zajedničke izjave dva predsednika, koja omogućava moguća korigovanja, besmisleno je da se ne podrži ratifikacija Sporazuma o demarkaciji.

„Besmislen je glas protiv ratifikacije Sporazuma o demarkaciji, nakon potpisivanja zajedničke izjave dva predsednika koja omogućava korigovanje, posebno kad znamo da bi glas protiv ratifikacije bio i glas protiv slobodnog kretanja naših građana. Sa Srpskom listom nismo mogli da postignemo dogovor.  Pozivam Visara Imerija i njegove kolege da razmisle  još jednom o ovoj situaciji. Ako u ovom trenutku ne shvatimo našu ulogu, ne znam kako će proći ostali procesi“, rekao je Haradinaj.

Sednica skupštine o demarkaciji održaće se 20. marta u 16 časova. Ovo će biti četvrti pokušaj da se ratifikuje Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari