Haradinaj: Spremni smo da danas ukinemo takse, ako nas Srbija prizna

Ostavite komentar


    1. Neće on da ukine takse nikada. Čak i ako mu to direktno naredi Tramp. Arnauti će već pronaći način da „preveslaju“ i Trampa i Ameriku. Ako nas, Srbe, „vozaju“ stotinak godina, ako prave magarce od ovih naših pregovarača, pregovarajući na način tako što će samo Srbija imati i ispunjavati obaveze a oni će, u znak „dobre volje“, samo da statiraju. Slušao sam „X“ puta kako se naši najviši političari, koji u suštini predstavljaju obične palanačke djilkoše, hvale kako mi izvozimo na Kosovo i Metohiju troliko i toliko stotina miliona evra a, da uvozimo samo desetak miliona?! Ko ih je terao da se „kurče“ i iznose podatke koji će ih, sutradan, tresnuti po nosu?! Lepo je Haradinaj, odmah nakon tih hvalisanja, izjavio: „Mi Srbiji dajemo mnogo, treba nešto da dobijemo zauzvrat“?! I, šta se desilo? Lepo su iskoristili momenat i napravili nam problem. Uradili su ono što mi nikada ne bismo smeli. U suštini, veći su problem napravili sebi i gradjanima albanske nacionalnosti ali, zahvaljujući mržnji koju vekovima imaju prema Srbiji i Srbima, u stanju su da trpe i podnose nevidjenu bedu samo sa nadom da će naškoditi i Srbiji. Morate shvatiti da je ovaj gospodin tipičan patološki tip iz arnautskog korpusa, kojim rukovodi logika čopora. Sa njima se ne ide u pregovore, sa njima se ništa ne dogovara jer, SASVIM JE SIGURNO DA NIJEDAN DOGOVOR NEĆE ISPOŠTOVATI. Svakim, navodnim, dogovorom, sebi kupuju vreme i pripremaju dalji teror. To je narod koji priznaje samo silu i koji je spreman da otrpi i najveća poniženja, kada oseti „tvrdo“. Možemo i mi njima hermetički da zatvorimo prelaze na administrativnoj liniji. Zatvoriti ulaz i izlaz, kako Albancima tako i strancima koji putuju li transpoortuju robu na Kosovo i Metohiju. Bili bi „slepo crevo“. Veoma brzo bi došli pameti ali, MI TO NE SMEMO.

      1. Knezevicu da si rasista i neznaljica vidi se u pocetku tvog pisanja.Albance smatras hordom,coporom i pogrdnim nazivima i sl.a nikako narodom dostojnim svog zivljenja.Nije cudo vasa argumentacija kada si opijen sovenima ka Cubrilovic,Andric,Cosic i vasa takozvana Akademija Nauka i Crkva.Soveni kao vi i rat koji je vodila Srbija od Slovenije,Hrvatske ,Bosne i Kosova dovela do toga da se bombarduje jedan celi narod,tvoj srpski,da bi se pozvao pameti.Kosovo i albanci,zivjelji su pod taksama i vojnim stanjem od 1912 god.Vi slobodno uvedite takse na sve sto se tice Kosova,to nece nista menjati na terenu,dok smo slobodni od vase genocidne cizme i vojske.A sto se tice slepog creva,poznato je kazanje: da zemlja koja ima more,ona je vecna.Savremeni autoput Pristina- Drac svrstio i Kosovo kao zemlju koja ima more,nasuprot tome da sa one strane granice zivi isti narod,kojeg ti nazivas coporom,hordom.

        1. Poštovani gospodine Hajro,
          pa nisam ja kriv što se taj narod ponaša poput čopora?! Zar je zaista potrebno dokazivati da im je nastup, kada su u pitanju drugi narodi, sličniji nastupu čopora nego nekom narodu, kako rekoste, „dostojnim svog življenja“?! Da li medju Albancima opstaje bilo koji drugi narod, tamo gde su oni većina bez obzira da li je u pitanju Grčka, Makedonija, Kosovo i Metohija ili Crna Gora? Ne hgospodine. Tim ljudima u takvom okruženju nema života. Bolje je biti mrtav nego okružen ljudima čoporativnog mentaliteta. Otimaće, krašće, uzurpiraće, tući će i najstarije, silovati, ako treba i ubiti, samo sa jednim ciljem; da se očisti teritorija od onih koji nisu slični njima. Zar je teško pogledati sebe, ili oko sebe, i priznati? Tačno je Srbi su sa svima ratovali. Pokazalo se sa apravom jer su proterani sa svojih vekovnih ognjišta. Iz Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije. Ostali narodi su, valjda, za to vreme, brali cveće?! Kao i ona braća Bityqi, koji su se zaputili čak iz Amerike da „pomognu“ Srbima?! Niste valjda očekivali da će Srbi mirno čekati da ih koljete kao što ste i radili čitav jedan vek. Čak vas u tome nisu sprečile ni prisustvo medjunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji? NIKO ali NIKO nije odgovarao za smrt nijednog Srbina?! A prošlo je trideset godina?! Verovatno ste čitali knjigu gospodin Suroia, koji opisuje sudbinu profesora Bašića na korzou u Prištini kada ga je albanska rulja, ili preciznije čopor, rastrgao na ulici. Desilo se to pred nekoliko stotina ljudi, koji su učestvovali u linču ali, „NIKO NIŠTA NIJE VIDEO“?! Šta očekujete da ćemo to ikada zaboraviti? Srbija treba apsolutno da zatvori graničnu liniju i da ne dozvoli nikakav protok robe i ljudi. Ništa što ide na „kosovu“ ili što izlazi iz nje ne može preko Srbije. Imate put pa, lepo, preko Drača i na ladju. Doduše možete koristiti i druge rute. Na Crnu Goru, pa Hrvatsku i Sloveniju. Ukoliko vam se to ne dopadne imate istočnu rutu, preko Makedonije, Bugarske, Rumunije, Madjarske i dalje na sever. Jedva vas čekaju. Prvo Albanci u Albaniji a o ovima drugima da i ne govorim. Gospodine, „titrali“ smo Albance stotinak godina pokušavajući da od čopora napravimo ljude ali, bilo je sve uzalud. Niko nije od g…na napravio pitu. Pokušaji su bili naša infantila želja koja nam se obila o glavu.

          1. Pa gospdine karpat.Dosta ste nas jeballi turci i sllavi bolli dupe .A sad je dosllo vreme da mi iliri vas jebemo .Ah oporosti neznam bas da pisem karpatski jezik.

          2. Srbi neće i ne žele da prihvate, jer lakše je živeti u sopstvenim mitovima i hvalospevima nego u realnosti

          3. Knezevicu ti i srbi mišljenja tvojih neće i ne žele da prihvate, jer lakše je živeti u sopstvenim mitovima i hvalospevima nego u realnosti

          4. Zoran Knezevic je bot,obmanjuje javnost.Sad konkretno siri mrznju prema Albancima.

          5. @Drdan:
            Baš ste me nasmejali gospodine „Drdane“, ovim svojim komentarom, koji je „lična karta“ većine Albanaca?! Tipična arnautska pamet i duhovitost, koja vuče korene iz vaše nacionalne pismenosti, kulture i obrazovanja?!. Još uvek ne možete da se opredelite da li ste Kelti, Dardanci, Iliri, ili neki još stariji narod?! Toliko „stari“ a nemate nijedan pisani niti arheološki trag o sopstvenom postojanju, ne samo na ovim prostorima već i na prostorima odakle ste, kao turske horde i sluge za prljave poslove, došli. Tipično za divlja plemena, kojima je bilo kakva kultura ili odlika civilizovanog naroda, strana i neprihvatljiva. Više su traga na ovoj planeti ostavile ptice , koje su preko svog izmeta u Čileu ostavile čuvenu „Čilsku nšalitru“ nego tako „star“ narod, kome su Britanci podigli državu tek 1912 godine.

          6. @ Eki:
            A, vi biste trebali da budete ta realnost. Realnost u kome je ozakonjeno pravo na ubijanje, na kradju, na silovanja, na proterivanja, na nevidjenoj mržnji, koja podseća na onu nacističku mržnju, prema svima oni koji ne pripadaju arnautskom čoporu, prema onima koji su druge vere i nacije?! Realnost je u tom slučaju ravna smrti a mi odbijamo da joj se povinujemo, kao što smo to uvek i radili.

          7. @ Tatjana:
            Čiji sam ja to „bot“ Tatjana? I šta bi ta vaša kvalifikacija, na ovoj temi, u ovom, konkretnom, slučaju trebala da znači? Da li sam ja srpski „bot“, ili „bot“ neke druge države ili nacije? Mene, ipak, najviše zanima, čiji biste Vi bot bili u tom slučaju? Albanski, nemački ili turski?

          8. @Dardan

            Dardani su bili tracko pleme, Iliri je zajednicki naziv za raznorodna plemena. Ni prvi ni drugi veze nemaju sa danasnjim Albancima niti bi voleli da ih svojataju ovakvi kao ti.

          9. @Dardan

            Nema niceg tragikomicnijeg nego kada neko ko ni skolu nije zavrsio krene da bistri o poreklu naroda, o Ilirima, Karpatima… Promasio si sajt dete, ovakvima kao ti sa takvom „kulturom“ izrazavanja i „znanjem“ je rezervisana klupica ispred samoposluge i pivce sa drugarima slicnog mentalnog zdravlja i kapaciteta, pa tamo „pametujte“.

          10. Vi ste okupirani od amerikanaca, ali to ne vidite, ne zato što vas vole, nego zbog lične koristi, jer su im tu baze, a tu je i trepča, pa treba otimato to, kako rade po svetu izazivajući ratove, pa onda pod lažnom demokratijom otimaju naftu i sve ono što nemaju.

        2. Hajro.. Pominješ neke vojničke čizme.. U tom vojničkom i policijski službenik čizmama bilo je i te kako pripadnika tvoje nacije. Pošteni radnici i dobri drugari. I dan danas se čujem a sa pojedinci a i vidim. Kukaju i oni od vaše samostalnosti kriminala koji je zahvatio celo Kosovo. Bilo je super u Jugi ali vi ste se pridružili Slovencima i hrvatima u razbijanju juge. A mogli smo si onako skupa u EU a tamo nema ni granica ni podele na nac. osnovi. Pošto ste rešili koka ste hteli ili morali, živite svoj život ali moraju i drugi da žive pored vas….

      2. Slusam razne komentareno taksama o pregovorima, o uzajamnom priznanju itd. Srbiji jedno mora da bude jasno da vise nikada nemoze da ima nadzor nad Kosovom, da Kosovo nikada realno nije bila deo Srbije, to je bilo vestacki stvoreno evropskim komferencijama na stetu Albanaca, da je Kosovo kao vilajet 500 god bila do Nisa i da su Albanska sela do Nisa. samo analizirajte sandjak Nisa i stanivnistvo godina 1880 i velike nasilne seobe o ostavljeno pustos ka npr. Mala plana, velika pllana, Raca, Restelica. Gergure ,Kutlovce, Dobratice Bublice i sto ostalih sela naselani Albancima.Pa ako treba razgovarati o korekciji teritorija onda treba uzeti u obzir deo do Nisa.

        1. Ti samo analiziraj naziv Kosovo, i iz cijeg jezika potice taj naziv i sve ce ti biti jasno. To sto su vas Turci kolonizovali na osvojene teritorije pa tako i do Nisa nista ne znace osim da ste uvek bili dobri sa svakim okupatorom koji se ovde pojavio i to izdasno koristili.

        2. @Amer
          Otomanski defter iz 1445. godine u vezi Kosova: 480 naselja, 13.696 odraslih muskaraca, 12.985 kuća, u svim selima Srbi vecina, , 75 vlaških domaćinstava u 34 sela, 46 albanskih u 23 sela, 17 bugarskih u 10 sela, pet grčkih u Lauši i Vučitrnu, jedno jevrejsko u Vučitrnu i jedno hrvatsko.I ne samo na Kosovu, Srbi su bili vecina i na severu danasnje Albanije te tako i to treba uzeti u obzir kada se razgovara o korekciji granica.

      3. Mnogo i ružno pišeš Kneževiću. Da li bi isto to smeo da izjaviš za neke kosovske novine?
        No,ako zanemarimo tvoju histrticnu mržnju zbog tvog nacionalnističkog, i na monente rasistigkog stava prema Albancima (koji ponavljaš ovde mnogo puta začudo bez kazne); koji su tačno negativni efekti ovih taksi na kosovsko stanovništvo? To što će umesto srpskog mleka piti slovenačko ili tursko? Efes umesto Jelen piva. Elker umesto Pionira. Viski umesto vinjaka. Nutela umesto Eurokremma. Nafta? Što, da nije iz Vojvodine. Čudna mi čuda.
        I da ti kažem, upristoji se u komentarima, čoveče!
        Izgleda da si pismen, a pišeš kao budala.

        1. Adile da ti samo pojasnim jer ocigledno nisi shvatio poentu. Poslednju rec ce imati Srbija. Kako u pogledu priznanja tako i u pogledu ovih taksi. Ako hoce neko korekciju granica nek lepo sedne i razgovara. Ovo junacenje oko tih taksi ce samo skupo kostati Albance jer kao sto niko na zapadu nije prstom mrdnuo kada su uvedene iste nece tako ni mrdnuti ni kad Srbija pozatvara sve granice. Jedino sto svako zna kako ce za razliku od nas Albanci reagovati. To smo videli 2004 i verujte bas kao sto ih je i opisao gosn Knezevic takva ce im i biti reakcija a onda smo svi nadrljali. E da i umalo zaboravih on sa pocetka. Sve zavisi od Srbije jer ako ona ne prizna i ne potpise nece ni ostalih nekoliko clanica EU a to znaci status quo sledecih 100 godina. Pa nek nam komsije i piju Efes pivo i nije tako lose.

          1. Varas se komso. Ako sve od Srbije zavisi sto onda ne ukine Taksu. I nemojte da nas priznate. Ako bude Status Qvo za Kosovo bice i ta srbiju. Misilis da ce srbija ikad u EU bez priznanja Kosova?
            I ne moramo da pijemo Efes, bitce dovoljno Birra E Pejes Necemo biti zedni, samo sto taksom srbija gubi godisjne 450 miliona eurica.

        2. Poštovani gospodine, kosovske novine su samo grupni skup onog čoporativnog načina mišljenja i ponašanja. Nigde na Kosovu i Metohiji ne može i ne sme da se čuje bilo kakvi disonantni tonovi.Posebno u štampi. Vi mene optužujete za rasizam dok nemilosrdno čistite prostore od svih onih koji nisu Albanci?! Da li je moguće da Vi, kao i većina naroda kome pripadate, niste svesni da se od 1945 godine do danas sa Kosova i Metohije proterali 500.000 Srba i da za takav „uspeh“ niko nije kažnjen? U istom vremenu ubijeno je bez ikakvih konsekvenci desetine hiljada Srba?! Rušite i raskopavate srpska groblja, pošto ste u martovskom pogromu spalili najveći broj srpskih svetinja?! Menjate imena naseljima i selima, ne biste li dokazali kako ste oduvek živeli na prostorima Kosova i Metohije. Ubijate decu, davite starice, uzurpirate imanja, proglašavate ratnim zločincima svakog Srbina koji pokuša da se vrati i povrati svoju imovinu, dižete u vazduh kuće povratnika…?! Što se tiče snabdevanja Kosova i metohije, posle uvodjenja taksi, ja se iskreno nadam da ćete dobijati robu iz Slovenije, Švajcarske i Nemačke ali, samo avijonom. Nadam se da će se naći neki političari u Srbiji koji će na svaki Vaš teroristički, anahroni divljački akt umeti da odgovori recipročnom merom. Treba da idete preko Albanije, Bugarske i Hrvatske. Srbija za vas treba da bude mesto na koje nikada više nećete smeti da kročite. Optuživanjem drugih za rasizam prikrivate svoju sopstvena podlost, sopstveni nacizam, koji predstavlja najodvratniju varijantu te izvitoperene ideologije. Svi albanski zločinci su vaši heroji gospodine. Čak i oni čije su ruke do ramena u krvi. Ja rasista a vi humanista i filantrop?!

        3. @Adil Bajrami

          Smeta ti Knezevic? A sta je sa komentarom koji je napisao tvoj kolega Dardan ili ti sam? To ti ne smeta? Vi Albanci valjda sirite ljubav, toleranciju i razumevanje? Predlazem ti da skines ruzicaste naocare kroz koje gledas svoje i malo prosiris vidke.

      4. “ SASVIM JE SIGURNO DA NIJEDAN DOGOVOR NEĆE ISPOŠTOVATI“
        OVAKVIM VOKABULAROM SE NE „GRADE MOSTOVI“ PRIJATELJSTVA I SARADNJE I NE SLUŽE TI NA ČAST, KAO I ONIMA, KOJI TAKO NEŠTO PODRŽAVAJU!!!
        TU „LEBA NEMA“, ŠTO BI REK’O NAŠ NAROD.
        ZAR JE MOGUĆE OVOLIKO NIPODAŠTAVANJE JEDNOG NARODA-ČEMU TO SLUŽI!!!???
        I, NIJE ZA ŠTAMPU!!!
        BESA!
        DA LI SI ČUO ZA „BESU“!!!???
        RASPITAJ SE O NJOJ!!!
        PREKOR IZ BANATA!

        1. Gospodine,
          imate prava da se i dalje zanosite i zamlaćujete „folklorom“ koji su o Albancima izmislili Srbi, u pokušajima da ih „pripitomimo“ i napravimo dobrim susedima ali, samo za svoj račun ili, za račun svoje najuže familije. Takvi infantilni stavovi, posle svega što su Srbi doživeli i iskusili u sudaru sa ovom vrstom ljudi, ne treba da budu dominantni. Svako ima prava da veruje u šta hoće ali, to svoje verovanje mora da plati svojom ličnom „kožom“ a ne da širi iluzije i navodi ljude na manji oprez, koji ih dovodi u životnu opasnost. Vidim da još uvek sanjarite na skojevskim parolama i na pričama o „besi“ i velikoj časti tog naroda, koji predstavlja najveću našu samoobmanu, širenu u vreme kada smo od svojih vekovnih neprijatelja pokušavali da napravimo braću?! A, recite mi, molim Vas, koji su to dogovor Albanci ispoštovali? Šta su oni u poslednjih stotinak godina učinili za zajednički suživot? Osim ubistava, silovanja, ucena i pretnji koje su dovodile do masovnog iseljavanja Srba sa Kosova i Metohije, nisu pokazivali nikakve druge namere ili, da im je stalo do suživota sa Srbima na teritoriji Srbije. Zar Vi ne znate da imaju sličan odnos prema drugima, i u Grčkoj., Albaniji, Makedoniji i Crnoj Gori?! Ne bih da Vas uvredim, jer cilj mojih komentara nije to već, da iznesem istinu, koju, iz nekih razloga, najbolje krijemo mi sami. Morate da odete do Peći, Prizrena i Djakovice pa da osetite šta znači „besa“. Mislim da bi Vam to bila najveša životna škola, naravno, ako biuste preživeli.

      5. Zoki… Imaju oni kontakt sa ostatkom sveta sveta preko CG, Makedonije Grčke i preko mora… Ta ideja nije dobra i izgubiće Srbija još koj dinar od putarine.

        1. Pa imamo i mi mogućnosti da tu robu koja je prodavana Albancima prodamo, recimo, negde u Africi ali, do Afrike je dug put. Mogu oni, kao Magelan, da putuju morem, ili modernnijim sredstvima, avionom, mogu i preko CG, Makedonije, Grčke, Bugarske ali, to bi bilo isto kao kada biste Vi putovali u Nemačku preko Rumunije, Moldavbije i Ukrajine. Najmanja šteta će biti gubitak putarine jer, njihova prevozna sredstva i putnici na putu kroz Srnbiju, naprave više štete, ostavljajući pored puteva više djubra i upljuvaka nego što mogu da nadoknade svojom putarinom. Takvim ponašanjem valjda pokazuju svoj patriotizam i zadovoljavaju svoju patološku mržnju prema Srbima i Srbiji. Ako nekada putujete iza njihovih autobusa, pazite se da vas ne klepi koja flaša bačena iz autobusa.

          1. Izvinite sto kasnim na komentar ali ako slucajno se vracas u ovaj komentar hocu da ti kazem da Kosovski Albanci koji iskoriscavaju put preko Srbije da dolaze u Kosovo daju vam preko 850.000.000 Eura, samo tolko a budjet Srbije je 1.6 Miljarda, izgubili ste blizu jedan sa carinom od 100% sada i ovo imacete krizu Komso. A mi sami Albanci treba da ne iskoriscavamo u Srpske puteve i da idemo od Hrvatske do Crne Gore i direktno u Kosovo.

          2. @Albanac

            Kako ti lupetas, to nije normalno. Da li si na necemu ili jednostavno nemas pojma? Izvoz iz centralne Srbije na teritoriju Kosova je manji od 4% ukupnog izvoza. Srbija ni u kom slucaju nece propasti pa da vise ni jedan Plazma keks ne proda Albancima. A prodace jer je u medjuvremenu proradio sverc cime je na gubitku samo budzet „drzave kosova“. Od tranzita Albanaca preko centralne Srbije takodje nema neke koristi kada se uzme u obzir zagadjenje vazduha, smece pored puteva, guzve na putevima i granicama. Ici preko Makedonije, Bugarske, Rumunije ili Crne Gore i Hrvatske je naravno moguce samo sto kosta. Kao kada bi Srbi isli u Grcku preko Madjarske, Austrije, Italije pa trajektima do Grcke. Isto tako ce da kosta i ako Srbija povuce posebni telefonski pozivni broj ili zavrne slavinu na Gazivodama, uvede takse na tranzit robe kroz centralnu Srbiju, prelet aviona itd.

  1. Srbija ne može da odstupi od svojih vitalnih nacionalnih interesa očuvanja svoga suvereniteta i terotorijalnog integriteta, a politika ovakvih taksi ima sve više protivnika i u albanskoj političkoj eliti a i u inostranstvu.

  2. Investitori bas trce da ulazu tamo gde jos ni status nije resen, u tvorevinu koja nije u stanju da se uclani u medjuanrodne organizacije, u tvorevinu koja nije u stanu da ispuni uslove za beli sengen ili da postuju CEFTA pravila ili SSP. Sta ono bese sa onim „francuskim investitorom“ koji je obecavao milijarde koje ce da ulozi u skijaliste na Brezovici?

  3. I ako se takse posle bilo kakvog dogovora ukinu, oni će te iste takse uvek na novo uvoditi čim se budu osetili uvređeni za bilo šta.

    1. Ulinuće oni takse kao znak dobre volje ali našu robu će bojkotovati. Za ova dva meseca ubacile su se konkurdntske firme i tu je kraj.

  4. Taksama ste učinili Medveđu uslugu, sebi, svojoj partiji i Albancima sa KiM. Onomad ste „Polonili“ pet – šest milona kvadratnih kilometara Crnoj Gori i vizna liberalizacija je bila gotovo izvesna do kraja prošle godine. Zbog taksi je sve prolongirano do 2020.god. pa možda ni tada.
    U poslednje vreme je preko 300.000 mahom mladih Albanaca (u Albaniji preko 1.000.000) emigriralo u EU. U Srbiji je tolika navalica na srpske šengensku pasoše (Albancima sa KiM je u poslednje tri godine izdato oko 100.000 pasoša) da je prosto „Puk’o“ sistem u Komesarijatu za izbeglice i interno raseljenih lica, bez čijeg se „Aminovanja“ ne može interno raseljenim licima sa KiM izdati pasoš sa belim Šengenom – kada će proraditi ne zna se.

    1. Poklonili Albanci Crnogorcima pola Evrpoe?
      Puko si ko balon, brate. Mani se jeftine brlje, drž se vinjaka.
      I ajd na spavanje, treba i sutra sendvič…

      1. Za sve je kriv tablet na kom sam pisao pa je od 5-6 miliona kvadratnih METARA ispalo pet-šest milona kvadratnih kilometara. Izvini, ali nisi osporio ostale argumente oko vizne liberalizacije, hakovanja srpskog Komesarijatu za izbeglice i raseljena lica, broju iseljenika sa KiM i Albanije kao i o broju Albanaca sa KiM koji se odriču bezvrednih pasoša R. Kosovo i uzimaju pasoše Srbije sa belim Šengenom.

      2. A na cemu si ti? Vidi se da je nesto jace od brlje i vinjaka. Odakle ti dolazi ta patriljotska inspiracija i potreba za veljikoaljbanskim proser%&/(njem?

  5. Jedino sto Srbija moze da prizna je Vase izvinjenje nakon sprovedenih krajnje nehumanih postupaka ali priznavanje kvazi drzave nikad

  6. Bojim se da je to taj „kompromis“: oni da ukinu takse a Srbija da im omoguci „UN stolicu“. Bojim se i da je to bila zajednicka ideja. Eventualno i kulturno-umetnicko drustvo ZSO da se osnuje.

  7. Od priznavanja nezavisnosti Kosova od strane Srbije nema ništa, niko nije lud da se odluči na taj korak, a Jeremić nije više u prilici da vam to omoguči, tražite mu pare da vrati, jer nije posao završio do kraja.

    1. Jel te nije ni malo sramora da pišeš takve gluposti? Da li se sećaš šta je tvoj vođa govorio za one koji predaju Kosovo i Metohiju? Sećaš li se sta je govorio o Đinđiću kada je ovaj rekao da Kosovo treba podeliti? Sada bi oberučke prihvatio to za čega je one koji su to hteli da ostvare nazivao izdajnicima. Odjednom je tvoj vođa progledao i opametio se a? A sta ćemo sada sasvim onim izgovorenim gadostima? Sada bi vođa da briše transkripte. Eeeee, pa ne ide to tako.

  8. Nemoguć je dogovor sa pozicija koje su zauzete. Albanski političari isključivo traže priznanje, srpski bi bili proglašeni izdajnicima kada bi Kosovo priznali. Zamrzavanje produžava napetost i donosi nestabilnost. Ovaj Gordijev čvor ne može rešiti Amerika, Rusija i EU. Prelazno rešenje može biti samo konfederacija. Labavija zajednica nego što je to Švajcarska konfederacija. Pa onda na unutrašnjem planu raditi na sudjenju svima koji su okrvavili ruke, na vraćanju Srba i njihove imovine, ali i na mogućnost zapošljavanja i življenja Albanaca sa Kosova u Srbiji… Toliko stvari može se u takvoj Konfederaciji uraditi. Na spoljnjem planu tada se može bez tenzija urediti i pravo da obe članice imaju stolicu u UN, da mogu biti članice drugih međunarodnih organizacija i asocijacija. Postepeno bi se gradilo poverenje i za dvadesetak godina ne bi bilo bitno da li se radi o dve samostalne države ili o članicama labave konfederacije.

  9. Ovaj izgleda poceo da konzumira robu koju izvozi na zapad… ne zadrzavaj salji dalje Ramuseee

  10. Poštovana gospodo iz medija, zar vas nije sramota koliki prostor dajete Haradinaju i Tačiju? Oni su najvažnije ličnost za Srbski narod.

  11. Haradinaj je ratni zlocinac koji treba biti osudjen za zlocine nad Srbima i treba biti u Hagu!

  12. Takse,takse…pored toliko srpskih problema oko KiM i do sada svemu promaseno sada su takse podignute na najvisi nivo.Sto neko ne nabroji sve probleme koje su vazniji od taksi a mi smo ih cinili.Ukidanjem cemo razresiti kosovski problem,u ciju korist.I koju korist ima Pristina od tzv.sprecavanja dijaloga,kad im je dijalog ulazna karta za UN.Treba logicki razmisljati.

  13. Ti kvazi političaru to nikada nećeš doživeti, ili kako mi makedonci kažemo „na kukovo leto“, znači nikada, dok ne odeš u zatvor za zlodela koja si činio, a to pitanje ostavite onim albancima koji nisu okrvavili ruke da rešavaju sa Srbijom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.