Haradinaj: Takse ostaju dok nas Srbija ne prizna

Ostavite komentar


  1. Srbija treba da se mane bilo kakvih dogovora sa ovom neorganizovanom i haotičnom ruljom, kojom diriguju strane sile i strani interesi. Već sam komentarisao da od ukidanja taksi nema ništa. Čak i da SAD vrše „pritisak“ na svoje marionete. Takse su i uvedene na nagovor SAD i pojedinih država EU, koje misle da će na taj način primorati Srbiju da napravi neki samoubilački korak, ka priznavanju te kvazi države, koja ima ulogu američkog kopnenog „razarača“ u ovom delu Evrope. Nema nikakvog dogovora sa arnautima a ko je bio pismen i ko je malo čitao mogao je to da shvati. Tokom poslednjih stotinak i više godina, nikakav dogovor nisu ispoštovali a civilizovan i ljudski odnos prema njima shvatali su kao našu slabost, glupost i nesposobnost da se odbranimo. Što je naša ljudskost i humanost bila veća, još su zverskiji bili napadi arnauta na srpski pravoslavni živalj. To se može pronaći još u izveštajima srpskih konzula iz Prištine, Rakića i Nušića, još iz vremena turske vladavine. Niko i nikada više, bilo ko u Srbiji ne sme da dozvoli da naša bezbednost, da naša proizvodnja, ili bilo šta, zavisi od dobre volje arnauta. Ako su nam toliko važne te takse, ako one mogu, zaista, toliko štete da nam nanesu, onda smo mi poslednje nesvesne budale na ovom svetu?! Taj koji je računao na bilo kakav kontinuitet, na bilo kakvu stabilnost u radu sa njima nije dorastao ni jednom albanskom ovčaru. Srbija treba da zatvori sve prilaze i prolaze ka Kosovu i Metohoiji kao i sa Kosova i Metohije. Kako albanskim gradjanima, tako i državljanima drugih država, Sanitarni kordon oko ove kvazi države doveo bi u red, ove bivše kriminalce i zločince, sada „uvažene“ političare američke provenijencije.

    1. Iiiiiiiju!!!? … Pa sta ce sada da radi tvoj Aca povodom toga?! Nece valjda da izvuce svoju ‘SNSku Listu’ ispod ramusevih nogu i srusi mu Vadu?!

    2. Emotivan kommentar , i bas Kao sve zasnovano na afektu nije uvijek najmudrije na duge staze….Sta je Srbiji ciniti i kome ce se privoliti carstvu je vijecno pitanje srpske politike …na to pitanje treba traziti odgovor :Optuzivati Albance za prozapadnoamericke marionete a u isto vrijeme se klanjati „ruskom caru“sa nadom da ce nam pomoci u BAS svemu je paradoks…

      1. Poštovani gospodine U mom komentaru nema ni „grama“ emocija?! To su činjenice, koje su samo eho, samo bledi pokušaj da se prikaže stvarno stanje na Kosovu i Metohiji. Stvarnost je mnogo strašnija. Druga je stvar što se kod nas Srba ustalilo shvatanje, višedecenijskim ispiranjem mozgova, da je strašno retrogradno i radikalno javno izreći istinu. Valjda smo i došli u ovu situaciju zahvaljujući tom svom autošovinizmu i decenijama nabijanom krivicom i kompleksima, pričama o „velikosrpskom hegemonizmu i šovinizmu“. Srbija ne treba da se priklanja nijednom carstrvu. Carstva su propadala a Srbija je uvek opstajala. Mada, takav stav, danas, deluje utopistički, nadam se da će se i sada pokazati kao ispravan. Put nije lak, put je posut trnjem i problemima ali, jedino ispravan. Uvek smo bili svoji, ostanimo takvi jer, postati deo bilo koje bande, isto je što i nestanak.

    3. Kakav sovinisticki tekst. Jos samo da nam kazete a gdje drugo robu da prodamo? EU? Rusiji? Kome Mr. Sovinisto. Ja bih Vam toplo preporucio Dimitrija Tucovica.

      1. Mislim da je tvoj stav rezultat razmišljanja jednog pravog šoviniste, sa prilično ograničenim mentalnim mogućnostima. Shodno tvom zaključku, zaključujem da su Albanci najgluplji i najgori jer su prinudjeni da kupuju robu koju Srbi ne bi mogli bilo kome drugom da prodaju, zar ne?

    4. Knezevicu,kako sam veljis,potvrdjujes da je srpska drzava sa Kosovom imala granicu** izveštajima srpskih konzula iz Prištine, Rakića i Nušića**.Balkanskim ratovima Srbija se prosirila na Kosovo i Makedoniju,koju ste zvali i starom Srbijom.Te posle I svetskog rata dobili ste Vojvodinu.Sve to bile su okupirane zamlje.Koje od tih zemalja dobilje slobodu,vec nagadjas,stim sto pogadjas i koja to ce uraditi u buduce.Da si zadojen mrznjom,vidi se jasno,no to je tvoj problem.Sto se tice Kosova,Srbija ako moze neka gradi zid.Sto se tice blokade Kosova,to okaci macki o rep.Kosovo se granici ,sa svih strana, sa prijateljskim zemljama,osim na severu,stim sto sada ima i more( najsavremeniji autoput Pristina -Drac.Dok smo bilji deo Yuge,albanci ne pamte nista drugo,osim ubijanja i proterivanja sa svojih ognjista.Priseti se samo 1999 god. i mesta kao Petrovo Selo,Batajnica,Raska,reka i jezera sa hladnacama,puno leseva,izmedju njih i puno dece.
      Citam srpsku stampu,i vidim da gradjanska Srbija ne mislji kao sto mislji jedan deo nje zadojen sovenstvom.Bice mira svakako i na ovim prostorima,bez da uvazi moje i tvoje komentare.

      1. Hajro, nahrani prasiće i ne diraj dugmiće. Mislim da si svojim komentarima zašao duboko u „detelinu“.

    5. A sta sa Srbima na severu Kosova ( i ostalim delovima KiM)…prepustiti ih Albancima ?

    6. E moj Zorane, reče da si živeo u mojoj Peći i sigurno znaš da su Albanci imali uvek nekog „Baba“ i nisu prezli da se „Junače“ i ako je taj Veliki Tata bio desetine hiljada kilometara udaljen. Nego, ima jedna dobra stvar u tom junačenje, lako ih je prozreti i pripremiti odbranu. Elem. Što je Babo bliži to su agresivni ji i kvroločniji ((u vreme Otomana bio je čuveni albanski bašibozuk koji su npr. uništili tada najveću civilizaciju Cincare (Moskopolje) i rasterali ih diljem Balkana, kao u vreme Baba Musolinija i „Gitlera“ žarili i palili i bukvalno tako da je „Ustanak“ bio nemoguć na KiM i Makedonije sve do pada Musolinija u avgustu 1943.)) pa prema tome sa Amerikancima će se isto kao i sa Rusima i Kinezi a zatvarati u svojim Bunkerima sa puškarnicama prema svima i čak prema sebi. Takse će ih izolovati i sami će sebi napraviti sanitarni kordon. Žrtve će biti oni sami jer u poslednje tri godine se sa KiM iselilo 300.000 a iz Albanije preko 1.000.000 uglavnom mladih Albanaca.
      Pričaju nešto ovi Subotari da su birački spiskovi u Srbiji nerealni, a kako je na KiM? Po poslednjem popisu na KiM živi oko 1.630.000 stanovnika a na biračkim spiskovima ih ima oko 1.900.000. sa onih iseljenih 300.000 i činjenicom da je skoro 50% stanovništva mlađe od 18. god. tako da je na KiM efektivno oko 650-700.000 hiljada glasaća i sa izlaznošću od 60% od tog broja, Srbi će ako opet budu izašli složno sa jedinstvenom Srpskom Listom biti druga politička snaga (sada su treća) posle LDK i moći će da sa njima formiraju vladu ali sa jačom pozicijom i važnijim resorima (poput MUP – a) i premijerom, predsednikom ili predsednikom parlamenta. To što si živeo u Peći i Prištini dobro ti je znano da su Albanci skoncetrisani u svojim naseljima Kapešnica i Vranjevac tako da samo čvrste međe, granice mogu biti garancija sprečavanja daljeg ekspanzionizma Albanaca.
      Granica na Ibru sa ZSO za preostalih šest opština i eksterotijalnost SPC i njenih Metoha su jedino rešenje.
      Nažalost „Sanitarni Kordon“ na Prokletijama je više nemoguć, ali u KiM koje sve više napuštaju Albanci uz međunarodne garancije i srpskim jedinstvom (na KiM demokratija za Srbe ni pod razno) i ovog puta tzv. „Pozitivnom diskriminacijom“ ali za Srbe, možda će biti i nešto podnošljivije za one (izuzev „Profesionalnih Srba“ ) naše heroje koji su ostali tamo da brane Srpstvo.

      1. Miodraže, brate mili!
        Ovakva nekontrolisana bujica iz čoveka „izlazi“ samo kad ima proliv.
        Ne bih da zakeram, ali komentari napisani od Srba koji ne poznaju i/ili ne primenjuju pravopis i gramatiku svog sopstvenog maternjeg jezika… hmm, da li baš zaslužuju da se objave?
        Šta mislite?

        1. Pa, ne preostaje nam ništa drugo nego da srpski mediji objavljuju samo „pismene“ albanske komentare?! Onda bi albansko verovanje u glupost i nesposobnost „Škija“ bilo sasvim opravdano a „istina“ o njihovoj „pravednoj“ borbi bila široko prihvaćena i u Srbiji. Gospodine, ako imate dijareju skuvajte list oid dunje i po jednu šolju pre spavanja.

      2. Sa Kosova se isello 300000 hiljada ljudi i to mladih????Jesi li ti pri pameti???
        Koja ti je to statistika????
        300000 hiljada od 1.8 miliona je prava katastrofa.Eto mene svaki dan po Peci i ne vidim nedostatak ljudi,jos manje mladih.Dodji pa se uveri sam.
        Glupljek komentara davno nisam procito.

      3. Da li si ti posetio srpska sela, sve kuce su na prodaju. Samo jos sever ostao, juzno od Ibra sve se prodaje. Srbi idu iz Srbije a kamoli iz Kosova. Mozes da ides u Strpcu i videces da to izgleda kao da si u nekom albanskom naselju

    7. Već sam više puta odgovarao ovom „gospodinu“ ali mi, iz samo vama znanih razloga, nikada niste objavili komentar.
      Pa da pokušam još jednom.
      Zorane Kneževiću, iz svake tvoje reči vrišti fašizam, šovinizam i čista mržnja prema Albancima.
      Dobro znaš da su takse uvedene zbog konstantne obstrukcije od strane Srbije (prvenstveno onog vašeg smešnog ministra inostranih poslova), svih kosovskih pokušaja da se učlani u različite međunarodne organizacije i institucije.
      Ako ti nije jasno, pročitaj Briselski sporazum, i obrati pažnju na tačku 14. Taj sporazum je 2013.g potpisao upravo taj smešni čovek Ivica Dačić u ime Vlade Srbije.
      P. S.
      1. Ukoliko poštovana redakcija smatra da preterujem sa izrazom „smešan“ kada govorim o Ivici Dačiću (uzgred da napomenem, bez imalo ponosa, mom zemljaku), mogu vam ovde navesti minimum pedeset linkova sa videoklipovima na YouTube, koji potvrđuju moje mišljenje.
      2.Zoranu Kneževiću ne persiram zato što se ja fašistima nikada ne obraćam s poštovanjem. Naprotiv.

      1. A šta očekujete gospodine Bajrami? Da na ovoliku albansku „ljubav“, koju svakodnevno pokazujete i prema poslednjem Srbinu, zaostalom u nekom selu, ne odgovorim recipročnom količinom, ako ne iste, onda, barem, slične „ljubavi“? Možda iz mojih reči „vrišti fašizam, šovinizam i čista mržnja prema Albancima“ ali, zar u svakom albanskom postupku, u svakoj odluci, u svakom vašem demonstriranju sile, u neprekidnim hapšenjima Srba koji se vrate i pokušavaju da vrate otetu imovinu, taj nacizam nije i praktično na delu?! Jedino parče zemlje na ovoj planeti u kome je na delu ČISTI NACIZAM je, trenutno, Kosovo i Metohija. Moje reči nikoga još nisu ubile gospodine, a albanska miroljubivost je ubila desetak hiljada Srba i, od 1941 godine, do danas proterala skoro 500.000 Srba?! Da li je neko od tih albanskih „multietničara i evropskih modernista“ odgovarao za zločine nad Srbima? NIJE NIKO, I POZNAJUĆI MENTALITET ALBANACA, I NEĆE?! Da li je neko od albanskih „velikih intelektualaca“, javno osudio ili prozvao te ubice, koje su opoštepoznate ličnosti i slavljeni kao heroji u najvećem delu albanske populacije?! Kakve veze imaju takse sa „opstrukcijama“, koje sprovodi Republika Srbija? Vi ste potpisali sporazum, koga se, jednostavno, ne pridržavate, kao što se nikada nijednog sporazuma niste ni pridržavali? Zar očekujete da i mi poradimo na stvaranju ove kvazi države?! Zašto i mi Srbi, na ovu albansku „progresivnu“ meru ne bi mogli da odgovorimo sličnom merom? Zar to nije najnormalniji odgovor na ovu albansku „demokratsku“ meru? Ne podnosim ni ja ministra Dačića ali to ne znači da ću se zbog njega staviti na stranu Albanaca, kao što je slučaj sa polovinom ove moralne gologuzije, koja se zgražava nad mojim komentarom a da nikada nije kročila na Kosovo i Metohiju? To su ljudi bez ikakvog navcionalnog ili bilo kakvog drugog integriteta. Kukuruz je njima osnovno merilo vrednosti.

      2. 14. Dve strane se obavezuju da neće jednu drugu blokirati, niti podsticati druge da blokiraju evropske integracije druge strane.
        Poštovani Bajrami ovo je pretpostavljam tačka 14 Briselskog sporazuma

    8. Zorane,
      Vi ste posljednji koji možete pisati ovakve nebuloze.Izdanak ste jedne genocidne sredine čija je politika doživjela podpuni slom kao i vojne poraze.
      Živite u pravoj fašističkoj državi,tako da kritike Kosova izgledaju tragikomično.
      Vi ste pravi izvor zla na Balkanu(ako se izuzmu čestiti i plemeniti među vama)

      1. A, čestiti i plemeniti medju nama Srbima su, samo oni, koje vi Albanci možete da terate kao stado ovaca, i da ih, s vremena na vreme, ošišate, zar ne?! Mislim da na svetu ne postoji genocidniji narod čopora kome i Vi pripadate. Jedini narod, koji je, tamo gde je kročio nogom, proterao sve starosedeoce, sve one koji nisu Albanci, bez obzira da li se radi o Albaniji, Grčkoj, Maakedoniji, Crnoj Gori ili Kosovu i Metohiji. Gospodine „Mitrovčanac“ verovatno ste jedan od onih koji su glasali za ovu „progresivnu i demokratsku“ albansku ideju o ujedinjenju Severne i Južne Mitrovice? Pretpostavljam samo iz „velike ljubavi“ koju osećate prema Srbima na severu. Vas nije moguće opisati rečima, vi ste svoj obraz pokazali svojim nedelima, za koja još niko nije odgovarao. A hoće. Siguran sam, jednoga dana.

        1. Zorane,
          Vaš obraz su ubijena djeca ,žene i starci (naravno goloruki) od Hrvatske do Kosova.Vaša „herojstva“ su čak i nagrađena u Hagu.Dugo ste na lažima i u lažima živjeli.Sada nema više.Ne prolazi više.Kosovo je konstanta,možeš samo da plačeš(uz gusle).Nego,čeka te Vojvodina i Sandžak.Spremi se da pišeš.

          1. Gospodine „Mitrovčanac“, pa vi ubijate žene /koje prethodno silujete/. decu, starce već stotinu godina?! Zar je zaista Vama kao Albancu nepoznat odnos koji 99,99% Albanaca ima prema Srbima na Kosovu i Metohiji? Pročitajte izveštaje srpskih konzula Rakića i Nušića, koji su još pre više od stotinak godina pisali o „arnautskom zulumu nad pravoislavnim stanovništvom“ ?! Tada su na Kosovu i Metohiji još bili Turci, nije bio Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić?! Koliko je ljudi nestalo samo posle 1941 godine a da nijedan Albanac za to nije odgovarao? Nisu smele, čak ni u novinama da se objavljuju takve vesti, kako se ne bi remetili „izvanredni i bratski“ medjunacionalni odnosi?! Te haške presude, kod većine Srba imaju vrednost korišćenog toalet papira gospodine „Mitrovčanac“. Njih su štampali oni koji su i kreirali rat na Kosovu i metohiji i ratovali na strani Albanaca.Ne znam da li nas čeka Vojvodina i Sandžak ali, ako se jednoga dana stvari vrate u normalku sasvim sigurno znam šta čeka ljude poput Vas.

    9. @Zoran Knežević: pre bih imala za komsiju JEDNOG Albanca kao sto je GOSPODIN Haradinaj, nego stotinu takvih patriJota kao sto si ti i tebi slicni. Vi svi ste sramota za ovu zemlju.

      1. Poštovana „Mad mom“, pa to je sasvim jednostavno?! Pokupite porodicu, posebno ćerke ili sestre ako imate i preselite se kod GOSPODINA. Mislim da ćete doživeti potpuno prosvetljenje a, Albanci će se veoma radovati. Ja sam jednom živeo pored takve „GOSPODE“ i više ne bih. Ni u najludjim snovima, a Vi, izvolite, sreća nije daleko. Verujem da će Vas ovu multietničari dočekati sa cvećem i suzama radosnicama na „administrativnom prelazu“. Ako ste Srpkinja, vi ste pravo zlo ovoga naroda, koje mu ne da da se mrdne sa „nulte tačke“.

        1. Ajd sad Zorane sendvic u ruke pa na spavanje. Sanjaj lepo svog vodju Adolfa kako zajedno pomerate Srbiju sa „nulte tacke“

    10. Vasa ljudska humanost bila veca, u cemu to pricas dragi komsije,jel citas nesto ili su ti perili mozak, izvini na moj jezik ali ti si van ovog orbita, da te pitam nesto tebe „Dali je ljudska humanost da ubijes, masakriras i silujes preko 13.000 Albanaca, dece, stare ljude i zene?“ to zoves humanost! Citaj malo vise za humanost i nemoj da nerviras svoje Komsije i priznaj vec jednom da ono sto ste uradili nije bilo dobro i sada platite cenu?

  2. Uvaženi Zorane,
    Toliko malo poznajete Albance. U ovoj „topovskoj paljbi“ jedva da je neko mogao da preživi, sa Kosova, naravno. Ovo pokazuje nepoznavanje situacije na terenu, kao i situaciju van njega. Ovako nešto slično je uradio Milošević, pa su sanitarni kordon napravili oko Srbije koja je umalo izgubila i Vojvodinu… Sanitararni prsten postavljati kosovskim Albancima, a razmisljate li bar malo kako bi to uticalo na Srbe koji ovde žive. Oni bi i dalje nastavili da sarađuju sa Makedoninom i Crnom Gorom, Albanijom. Ne vidim poentu. Sa njima je dogovor nemoguć, slažem se, ali ne zato što su oni ovakvi ili onakvi kakvim ih smatrate. Takvi su zbog drugih faktora. Njima je nezavisnost data, a oteta od nas, RATOM!!! Pitanje sevenog dela ostaje centralno, da li ćemo ga ipak spasiti ili nećemo. Za takvo nešto, potrebno je da deluju neki izuzetno sposobni ljudi sa uticajem u svetu a dvadesetogodišnjaci, tridesetogodišnjaci i ostali koji ne shvataju tu metafiziku srpsko-albanskih odnosato sigurno neće moći. Bojim se da je politika postala isuviše prostačka kod nas, zato nam je tako. Ne mogu golobradi momci bez iskustva da spašavaju Kosovo. Političari koji odlučuju sebe su sveli na poltrone a to isto očekuju i od radnika i građana, očekuju id medija… Poltronska politika rađa mnogo zla… Najveće zlo je što mi nemamo kapacitete da iznedrimo jaku Srbiju sa ovom autokratijom koja misli na glasove građana, a ne na kulturu i prosvetu, temeljne činioce odbrane Srbije… Mi smo u raskoraku sa razvijenim demokratijama i to ćemo platiti. Takse će povući, siguran sam. Ali, pitanje je kada i zbog čega. Hodžaj je izjavio da Kosovo nije srpska kolonija za izvoz robe, mozemo reci da preteruje, u redu, ali umesto da vodimo politiku i o tome, da bar ekonomski snažimo jedni druge, ne dodvoravajuci se glasačima, i nacosima, mi palanački raspalimo kao onomad Dačić, kada ih je pobedio na glasanju za ulazak u Interpol. „Preko koga su pokušali da uđu u Interpol, tako su i prošli.“ Tako je nešto rekao, zabavno beše, ali sutradan su nas sačekale takse od 100%. To nije politika, da se razumemo. Ali kako sejemo tako i žanjemo, videćemo šta će biti… Pozdrav

    1. Mislim da ste zastrašeni i da od tog silnog straha, ako živite u KM, ne vidite stvarnost. Tipičan srpski komentar, koji bi bio sasvim u redu da sa druge strane nemamo posla sa ljudima, koji ne znaju ni za kakve norme, niti ljudske obzire. Mislim da živimo u agoniji poslednjih stotinak godina nadajući se da će nas Albanci „zavoleti“, a da ćemo mi našim ustupcima, našom poniznošću, našim ćutanjem o teroru, koji je išao do neverovatnih granica, umilostiviti albansku „alu“. Naravno, kada je taj balon nazvan „VELIKA ILUZIJA“ pukao, bilo je kasno. Slobodan Milošević nije imao nikakvih drugih mogućnosti osim da reaguje. Nažalost, sve je eskaliralo do neverovatnih razmera da je za bilo kakvu akciju bilo kasno. Rana dijagnoza i pravilna medicina su uspeh svakog lečenja. Da Vam iskreno kažem, ja, za ovu situaciju, i ne krivim toliko Albance. Oni samo rade „svoj posao“. Isti onaj koji rade u Grčkoj, Albaniji, Makedoniji ili Crnoj Gori. Do ovakve situacije smo doveli mi sami a najviše Srbi sa Kosova i Metohije, koji su, možda zbog instikta preživljavanja, morali da idu povijene kičme, da ćute o teroru nad njima i da se polako, svako za sebe, iseljava na bezbednije mesto. Da se razumemo, ne podnosim ni Dačića ni Vučića, znao sam da će hvale o našem izvozu i pobedama da nam izadju „na nos“ ali, to je odlika svih srposkih skorojevića, kome je „kurčenje“ i samohvalisanje važnije od bilo kakvog državnog ili nacioolanlnog interesa. Mnogo pozdrava i sreće. Trebaće vam.

  3. 1.Srbija da se otarasi Republike Srpske.
    2.Srbija da prizna Kosovo.
    3.Srbija da udje u EU.
    4.Srbija da udje u NATO.

    1. Zaboravili ste, i, da Rusiji uvede sankcije, kao i da se protivi prisajedinjenju Krima Rusiji. Nemojte da se stidite. Ovde mnogi nemaju obraza, pa što biste se i Vi ustručavali.

    2. 5.Srbija da se otarasi ratnih zlocinaca; preispitati drzavljanstva.
      6. Srbija da prethodno obezbedi katran, perje i g… motke, a zatim da lustrira svakog ko se ogresio o narod i drzavu.
      7.Srbija da uvede drakonske kazne za negiranje genocida; preispitati drzavljanstva.
      8.Srbija da obavi deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju…

    3. De se ti izmakni od Republike Srpske. , a tamo radite sta hocete.
      Vidite da vas zamajavaju sa taksama a vojska prodje i niko je ne spominje vise.

  4. Nikada Srbija nece riznati Kosovo, to neka je jasno svima, od Aerike, Engleske, Nemacke itd. Sto se tice taksi pa to je jako lose glumatanje Jugoslovensko dramsko pozorista, sve je dogovor trio dolores. Misle da smo mnogo glupi, ali su se presli.

  5. Takse?!
    U ovom vrlo uspešnom, tandemskom haradinaj-vučić spinovanju srpskog naroda, uspešno smo zaboravili formiranje kosovske vojske.
    Jasno je zašto vojsku Kosova ne pominju ni tači, ni haradinaj, ali zašto ćuti vučić?
    PS
    Sva mala početna slova prezimena su mala sa razlogom.

  6. Zorane, elokventno i argumentovano oponiranje uz upotrebu logike, je antibiotik za vucicevske demagoge i profesionalne NVOovce. Niko ne zeli da pleme Leke Dukadjina bez reda i smisla nazove onim sto stvarno jesu, krvolocni divljaci koji su tokom istorije identicnu stvar radili i Turcima i Kraljevini i Italijanima i SFRJ. Bez razlike. Niko ne pominje istorijsku gradju iz otomanskih arhiva i kacacke masakre nad turskom vojskom, blokade na kosovskim putevima, otmice i ubistva nealbanaca, Srba, Turaka i Grka, bez razlike. Prica se uvek zavrsavala slanjem desetak hiljada janjicara iz Turske, koji bi izmasakrirali par hiljada Siptara, da bi se divlje pleme smirilo sledecih 20-30 godina, … a onda sve iz pocetka!!! Srbi, za razliku od njih su kroz istoriju ziveli od madjarske Sentandreje i rumunskog Temisvara, do Skadra i Bele Gore medju Slovencima. Siptari nikada nisu ziveli na teritorijama na kojima nisu apsolutna vecina. Oni ne dele svoju zemlju sa bilo kim. Samo etnicki cista sredina je ona u kojoj oni opstaju. Treba li jos nekome objasniti zasto sa grcke strane albanske granice u Severnom Epiru nema Siptara, a bilo ih je 100 000 do prvog svetskog rata? Procitajte na Internetu. Grci su na vreme jos 1879. shvatili sa kim imaju posla i kuda ce ih odvesti velikoalbanska ‘Prizrenska Liga’! Odreagovali su kako treba, dogovorili se sa Osmanlijama posle balkanskih ratova i eto danas 2 miliona grckih Siptara, drzavljana Turske! … Zato danas Grci nemaju ni Zapadnu Makedoniju ni Kosovo na svojoj drzavnoj teritoriji. Ostrvljenim Siptarima nista ne znaci ni sto je i Skenderbeg imao srpske krvi i sa Srbima se borio protiv Turaka, ko je bio Sveti Vladimir, kako je Nikola Pasic bio jedan od glavnih promotera albanske kraljevske dinastije Zogua i albanske drzavnosti. Niti o njegovom prijateljstvu sa Esad Pasom Toptanijem, albanskim aristokratom i velikom pomoci pri povlacenju srpske vojske preko Albanije. … Danas Siptari samo zele da mi nestanemo sa njihove teritorije i da im priznamo svoje nepostojanje pored svojih 800 godina starih manastira koje Siptari sebi ne umeju da objasne, kao ni kako su se nasli medju njima?!

  7. To bi moglo u skorije vreme dovesti do zatvaranja ambasade SAD u Prištini, i odlaska svog diplomatskog osoblja, kao i uvođenja političkih i ekonomskih sankcija režimu Hajradinaja , te dovođenje međunarodnih posmatrača i vojnu reorganizaciju KFORA na terenu, uz strožiji režim viza prema građanima Kosova , ali i Albanije , te postavljanje američkih vojnih brodova uz teritorijalne vode Albanije , CG radi kontrole proizvoda i šverca ljudi, i potpuna međunarodna zabrana letova sa Kosova, verovatno do smene režima.

  8. A baš bih voleo ove Dačiće i Kneževiće da vidim šta bi uradili da se svi Albanci povuku sa Kosova i nama ga daju. To bi bio pravi experiment karaktera i kladio bi se da bi propao i da bi našli novog neprijatelja.

    Političar Ivanović, jedan od retkih koji je tečno pričao Albanski, poštovan sa obe strane, za saradnju sa sunarodnicima, Albancima. Ubijem. Predsednik već oslobodio neke momke optužnice putem poligrafa. Ceo sve da se smeje gluposti

    1. A zašto bi se Albanci povlačili sa Kosova i Metohije? Vi ste, verovatno, jedan od onih „demokrata“, koji kritikuju moje „šovinističke“ stavove i deklarativno se zalažu za saradnju i koegzistenciju sa Albancima da bi, odmah potom, postavljali pitanje, „šta bismo mi sa dva miliona Albanaca u Srbiji“?! Glupost i licemerje su postali obeležje te „demokratije“. Albanci su oduvek u Srbiji tretirani kao ravnopravan narod, čak su u posleratnom periodu „pozitivno diskriminisani“, tako da se ovde ne radi o tome „šta ćemo mi sa 2 miliona Albanaca“ već, da Albanci moraju da shvate i prihvate činjenicu da žive u Republici Srbiji, kao svojoj državi?! A, oni, nikada to nisu prihvatali niti su se sa tim mirili. To njihovo nemirenje i mržnja prema Srbima, ne sme i ne može biti argument da im poklanjamo deo svoje teritorije.

    2. Toliko voljeni i hvaljeni Oliver Ivanović, „POŠTOVAN SA OBE STRANE“, a proveo je u tamnici skoro 4. godine, da bi na kraju bio likvidiran?! Valjda su ga Albanci utamničili za „njegovo dobro i ličnu bezbednoist“. Ja mislim da su trebali da ga osude na doživotnu robiju pa da Oliver Ivanović proživi srećno i dugovečno u albanskom „multietničkom“ zatvoru. Niko ne može da bude tako infantilan i retardiran gospodine, kao ova albanska kriminalna bulkumenta, koja se nalazi na vlasti u Prištini. Koji je to „ceo svet“ koji se smeje? Možda nekoliko milijardi Kineza ili Indijaca?

      1. A kada se konacno bude otkrilo ko je ubio Olivera, sigurno se neces pojaviti da nam i to prokomentarises?!

        1. Pa, šta imam da komentarišem, kada Vi, i Vama slični već sve „znate“?! Gospodine, ljudi poput Vas predstavljaju vodenični kamen oko vrata ove države i naroda. Ako ste Srbin, Vi do gadjenja prezirete sebe, svoje poreklo, svoje roditelje, samo, što je tu, sada, Vučić, sutra bilo ko drugi, na koga možete da projektujete svoju ogavnu mržnju i na taj način, prazneći svoj gnev i prostakluk koji vam ne dozvoljava da uključite mozak ili bilo kakvu logiku?! Vi biste iz te svoje bolesne mržnje i gneva, koji se obično lepi na nepismene, na proste, na moralno-intelektualnu sirotinju, sutradan, bili jedan od najokrutnijih Haradinajevih egzekutora. Kad primitivac dobije „batinu“ on postaje najsuroivija zver. Nema mozga koji bi ga „krotio“ i sprečavao da se ponaša „kao slon u staklarskoj radnji“. Dok je takvih Albanci mogu da ubijaju sve redom, Vi ćete uvek naći krivca u svom komšiluku. Tipičan refleks palanke.

  9. Od priznanja Kosovo nema ništa to morate biti svesni. Znate da bez Srbije u svetskoj politici ne mozete proći. To ko je više ubijao, krao i droge prodao tu pricu pustite jer joj nema kraja. Oteli ste zemlju a nemate papire za nju. S sko se promeni Svetska politika jer vremenom se sve menja imacete veliki problem. Nikada nismo odostali niti cemo odustati od Kosova i uradicemo sve sto treba da ga vratimo pa makar i za 100 godina!

  10. Da….I koje su kontra mere nakon svega….Ovo je carinski rat, bez obzira kako to neko želi da predstavi…. Država trpi nasilje.. nebitno od koga, nego šta je preduzeto kao kontra mera koja bi pogodila onog koji izaziva neartikulisano ponašanje…. Ako su predstavnici vlasti ispravni, verovatno imaju spreman plan za prevazilaženje krize… U suprotnom, postoji realna osnovana sumnja da je na delu ,,Crna Diplomatija“ i izdaja Državnih interesa, koji god oni bili, jer ova vlast nije izašla, ni po kojem pitanju, sa jasnim planom…..Da napomenem, Plan koji se donese i objavi po završetku vremenskog roka za njegovo ispunjenje se analizira realizacija…. Sve preko 3% razlike u realizaciji je Loš Plan….

  11. To će biti kako narod kaže na „kukovo leto“ ili u prevodu, nikada. Imate svoju domovinu Albaniju i mogu da vas prime natrag, ali ni oni vas ne vole. Što vas u Americi, Švajcarskoj, Nemačkoj, ne priznaju, gde vas ima mnogo više nego na Kosovo!!!!!.

  12. @Adil Bajrami

    Ma sta vi Albanci fantazirali o sebi samima, ali citajuci komentare koje ostavljate dolazi se do zalosne cinjenice da ne dobacujete dalje od tipicnog, otuznog, balkanskog nacional-sovinizma opste prakse koje se svodi na „mi smo najbolji, nevini, predobri a vi ste svo zlo“. Ma sta fantazirali o sebi ali ti i tebi slicni ste samo albanska verzija „knezevica“, otuda i ta potreba za polemikom sa njim. Sto se tice smesnog Dacica, u svakom slucaju bolje je da je smesan i da peva nego da bude ubica kao sto je tvoj premijer Haradinaj ili tvoj predsednik Taci, zar ne? I jos nesto, Srbija se obavezala da nece ometati regionalne inicijative i udruzivanja. Srbija se nije obavezala da ce podrzavati uclanjenja u medjuanrodne organizacije ili da ce pomagati legalizaciju te paradrzave na Kosovu. Vi Albanci opstruisete zajednicu nekoliko opstina sa srpskom vecionom jer necete „republiku srpsku“ a ocekujete od Srba da podrzavaju vasu „republiku albansku“ na Kosovu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.