Haradinaj: Trampovo pismo dobra vest za Kosovo

Ostavite komentar


  1. Čekaj Haradinaj kada dobiješ po ušima od tate, pitaćemo te onda da li je bilo dobro ili ne !

  2. Serbski nebeski jos uvek misle da nesto zavisi od njih…proslo je to vreme, vise niste „glavni“ na Balkanu, kao sto ste navikli. Vasha cizma i veeeliikaa shapa vise ne moze da grabi sa Kosova i puni svoje dzepove, a da ti Albanac samo daje, daje, daje. Bilo nekada – sada se pripoveda. Sami sebi ste stavili „Trn u zdravu nogu“, kada ste zapoceli lazni „rat za mir“, na stetu naroda Jugoslavije, i izgubili pravo na rec i na cast.
    Samo Serbska nakaradna vlast moze da zamisli da na Kosovu prodaju Albancima svoju robu, da na njima zaradjuju, da ocerupaju Kosovske Albance, da a da ih mrze i da im stete gde god da mogu po svetu. Kako se zove taj dil, braco Serbi? Da im brane da igraju, da se takmice, da uce, da rade, da imaju bilo kakav progres u odnosu na njih. Jednostavno da im ne daju da zive…ali, ali, ali da im prodaju svoju robu i da od njih se bogate – to im ne smeta…..E, pa ne moze vise brate Serbine….proslo je to vreme, dobro je Hajradinaj rekao. Plati taksu, pa prodaj koliko hoces. Ima hvala bogu i drugih zemalja od koga Kosovo moze da uvozi, shirok je i veliki ovaj svet. Ne mora od Serba. Oni vam cine uslugu kad od vas kupuju ali vi to ne znate da cenite. Zato svemu dodje kraj. Nema ljutis. Kako cinis – tako ce ti se vratiti….I ne kopaj drugom jamu jer ces sam u nju upasti….

      1. Da nije bilo tog i takvog stalno nerazvijenog Kosova Srbija bi danas bila mnogo bogatija zemlja kad se uzme u obzir sva ona kolicina novca koju je kao clanica SFRJ udeljivala tzv. nerazvijenim delovima gde je naravno uvek spadalo i Kosovo. Ogromne ste vi svote novca dobili a da primtom niste placali ni struju ni komunalije kao ostali gradjani Srbije. Debelo ste vi profitirali od te iste Srbije ali ste i dalje trazili „Kosovo republjik“. Kad vam je Milosevic zavrnuo slavinu onda ste krenuli da ratujete i da teroristickim akcijama napadate Republiku Srbiju – medjunarodno priznatu drzavu i clanicu UN-a.
        Kad ste dobilo odgovor te iste drzave poceli ste da kmecite i zovete NATO u pomoc.
        Sve sto imate na Kosovu vam je izgradila SFRJ i Srbija, pocev od Trepce i Gazivoda.
        Ono sto je istinito je da Albanac samo trazi, trazi, trati. Prvo solidarnu pomoc, pa „Kosovo republjik“, pa stranu vojnu intervenciju, poa medjunarodno priznanje i to sve na teret Srbije.

      2. Ma, pusti ga. Muja, … negde iz Kanade. Mozda mu posle tolike ‘defekacije’ po Srbima bude lakse … shvatice jednom da se to njegovo resava kalijumskim pilulicama, a ne u danasovim komentarima …

  3. Gospodo Siptari zasto se ovih deset godina od Vase nezavisnosti niste ponadali ljudski s ne ko teroristi sta ste sve cinili i sad da vas neko prizna dal bi to bilo normalno unikatne hspsitr funkcionere izivljavate se palite kuce groblja crkve manastire to je ok dal bi to dozvolili Ameri covek dobio batine od Srbina pa se digla gungula na diplomatskom nivou nikad necete dobiti priznanje zapamtite moze da nastave.

  4. Pregovori i dijalog ulaze u ćorsokak,pa drugovi Ameri pokušavaju da naravno zarad svog interesa ubace rijaliti Trampa da malo priča sa Vučićem i Tačijem.Kakav divan gest.Prosto nas je ganuo u dušu.Nemojmo nasedati na mirnospevke zločinaca.

  5. Tramp u svom pismu traži da se Beograd i Prština dogovore da reše pitanje KiM i da onda to proslave.

  6. Dobra je vest to za svakoga ali pitanje je kako ce Tramp Vas urazumiti da konstruktivno razgovarate.

  7. Uticaj Amerike je kao i do sada mnogo puta na strani Prištine. Mi kao mala zemlja moramo se izboriti za naše interese vođenjem dijaloga i politikom mira.

  8. Zemljo otvori se !!!
    Pa ovaj ne zna gde je levo, a ne prostor jugoistocne Evrope, zariste stalnih sukoba koje prave uvek ONI, naravno zbog interesa. Uvek bilo i bice.
    Pola njih misli da je Kosovo naziv nekog broda ili novog parfema i sad ce oni na brzinu resiti nas konflikt.
    Nije mi dobro, osecam neku mucninu..

  9. Amerkia poslala pismo svom ljubimcu Haradinaju koji se obradavao kao da je dobio paketic za Novu god!

  10. Vidimo se u Ujedinjenim Nacijama, Ramuse! Kod tvojih Amerikanaca, u Njujorku. … I ponesi kopije UNR 1244 i Kumanovskog Sporazuma, … pa da nastavimo! :))

  11. Ds tocno je sto je izjavio ovaj
    teroridta. Amerika je naj veca
    najjaci agresor na svijetu, protiv
    Amerike moze niko na svijetu.
    Srbi na Kosmetu.zivjet ce kao
    narod Palestine, nazalost.

  12. Albanska brojnost na KiM- činjenica da nikada nisu uradili- dozvolili obavljanje popisa na regularan način, pokazuje da su manipulisali utvrdjivanja pravog stanja. U zapisniku sa sudjenja Miloševiću u Hagu, opisan susret Miloševića i Holbruka 1998 u kome Slobo govori Holbruku kako je albanska izmišljotina da ih ima 2 miliona na KiM i da se po tadašnjim srpskim podacima taj broj kreće od 700-800 hiljada. Holbruk mu odgovara da se slaže da je 2 miliona nerealan broj i odgovara da po američkim podacima na Kosovu ima izmedju 800-900 hiljada Albanaca.

    1. Dva miliona je bio ‘ekstrapolirani, izracunati broj Siptara prema poslednjem popisu stanovnistva SFRJ iz 1991 godine. Po njemu, krajem devedesetih, Siptara bi bilo oko 2 miliona. Ali, … ukljucujuci i one koji zive u Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i ostalim republikama SFRJ!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.