Hašim Tači: Nećemo dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu

* Ja pričam sa Vučićem i voljan sam da pronađemo rešenje jer želim da vidim Kosovo u NATO i EU, što je pre moguće
Kosovski predsednik govori za Danas o narednoj fazi briselskog dijaloga, Zapadu, Rusiji, Aleksandru Vučiću...

Ostavite komentar


  1. NE rep. Srpska na kosovu taci. Samo moze kako jeste od zida do zida rep Srbija, okay!
    Ti taci 1etnicka manjina ti nama daje plan?
    Svi tvoji planovi su trick, prevara rep. Srbije. Srbi srbijo „do not fall for taci plan“ reject. He is a boggy man, con man who ought to be in prison. No srpska na kosovu Ali sve rep. Srbija.

    1. Kad tvoji istomisljenici napokon pokrenu akcije u ostvarenju vasih planova, ti Ljiljana spremi torbicu punu medicine i pravac Kosovo. Da nam budes bolnicarka Ljilja. Okay,Okay!

    2. Obuci uniformu i dodji samo ostavi otverno mestu medjunoge za moju kobasicu.cekacu otvoreni rukama i Sa mojom kobasicu u ruku tako mozda povecamo natalitet i kontribiramo za opsti mir♥

  2. Prvo i osnovno je pitanje: Zašto Srbija treba da dozvoli stvaranje države na svojoj teritoriji. Tačka. O kriminalu, ratnim zločinima, otetoj imovini Srba, plaćanju kredita za KiM itd, treba razgovarati kao polazjno stanovište pa tek o mogućnosti omogućavanja normalnog života ljudima na KiM.

    1. @miki*** Prvi i osnovni odgovor na to pitanje je to da Srbija kao gubitnik u ratu 1999.god. NE odlučuje ravnopravno sa pobednicima o dešavanjima na toj teritoriji ! Ne može da spreči stvaranje države na prostoru koji nije bila u stanju da odbrani. Tačka ! Šta će Srbija da uradi da „ne dozvoli“ Albancima stvaranje nezavisne države,škole ti ?!

  3. Formiranje vojske Kosova nije u sladu sa rezolucijom nije nista od ovoga sto navodi Taci, a medjunarodna zajednica cuti.

    1. Milica:Ni sa jednim aktom nije predvđeno formiranje vojske Kosova i zbog toga Srbija to neće dozvoliti.

  4. U Interesu Srbije kao i Pristinski vlasti,dase sto pre nadje resenje.Resenje koje kroz vreme uneti mir.Mise silimo kosovo je davno otislo iz nasih ruku.Mi samo u interesu mira,i bezbednosti srba dole,kao i interesi zastita imovine Srba i drzave Srbije,ulazimo u pregovore i pokusavamo da izvucemo nesto.Toje realnost,koju ako neprihvatimo brzo ostacemo bez promila sanse za ista od toga.

    1. Covek je predlozio i vucic je slozen time Sevrrne opstine Srbije Presevske dolinu Kosovu .i svaki svom putu.

  5. Sreca pa se ovaj ratni zlocinac nista ne pita tako da me njegovo misljenje zanima kao lanjski sneg. Treba ubediti ove velike sile u kompromisno resenje a to je ogroman i tezak posao. Veliki nikada nece priznati svoju gresku ali sam siguran da se sad vrati vreme ne bi isto postupili kao onda. Sta je tu je, nazad ne mozemo, napred moramo. Zato pametno i uspravno u diplomatsku ofanzivu.

    1. Ti gledaj prvo u tvoju dvoriste pa potom u tudjuj.
      Srbija ima najveci broj ratni zlocince po glavu stanovnika u svetu.
      Celokupni drzavni apart je osudjen za ratne zlocine.
      Jos 25hiljade ratni zlocince seta slobodni po Srbiju.
      Hteli vi Srbi ili ne Kosovo je nezavisna drzava.
      Fakat je da mi ne kontrollohet Severne deo .
      Fakat je da vi ne zelite albance u Srbiju onda najbolje je Presevsku dolinu Kosovu a Severni deo Srbiju i dugotrajni dogovor i Mir.
      Tako mi boga kako vidim vase protivljene cinimi se da ce ostati i bez Nisa

  6. Krajnje licemerno i bezobrazno, gaze preko svog potpisa na briselskom papiru. Kome zakon leži u topuzu… nastavak poznat.

  7. Па мислим да је овај проблем решив уз обостраног одрицања како каже господин Хашим Тачи и помиње р.српску а и апетити су им нарасли мало више него што им и сами Американци то омогућавају а сами знају да Срби нису баш присталице уцена и да су нећу нај тврдоглавијим народима на свету па би им мој савет био да не може : неком ништа – неком све ако то не схвати господин Тачи онда од тог посла нема ништа нити они државу нити ми трајно решење са њима а богами и са Западом којима нисмо баш миљеници као Албанци ! Како год окренеш проблем треба решити јел је толико теретан како за нас Србе тако и за Албанце на Косову и уз забрану стварања велике Албаније пошто се ни њима не допада велика Србија !

    1. Nema Veliku Albaniju spavaj mirno.
      Prema ustava Kosova , Kosovo nema pravo ujediniti niti Albanijom niti Srbijom ujedno je bio uslov medjunarodne zajednice za nezavisnost Kosova.

  8. Velika Albanija može,to je prihvatljivo a normalizacija života srpskog življa ne može.

    1. Nema Velika Albanija Kosova nema pravo ujediniti niti Albanijom niti Srbijom prema Ustavu i Artihsarijm plan to je bio i uslov medjunarodne zajednice za nezavisnost Kosova. in

  9. Mozda Tramp bude jaci pa odluci ipak da se KiM podele. Ipak je Amerika veca sila od Nemacke.

    1. Ti ne razumes nista nema podele oma rasgranicenje.
      Vama Severne opstine Kosova Vi nama Presevo Bujanovac Medvedja.
      Vin vin situaciju za obe drzave ako se sloze oko ovog predlog uveran sam da Amerika ce ih podrzavati i drugi nemaju sta da kaze.

  10. Odlicno ni mi necemo da dozvolimo da se formira nova drzava na BAlkanu i teracemo se do sudnjeg dana

  11. Covek je imao tri cilja. Cini mi se da je uspeo. Ovaj nas imao neke svoje ciljeve i nije bas uspeo. Trebalo mu je da promeni i ciljeve, i politiku, i kolege, i partiju…

  12. nedavne artificijelne tabloidne ratnohusacke igre tek su se ohladila a vi cenjeni danas donosite odluku da ih podgrevate gostovanjem Tacija kao da ste podlistak Zeri i Pouli… Nisam bas srecan zbog ovog uredjivackog podgrvanja bajate corbe. Nadam se da postujete evropske vrednosti slobode iznosenja licnog misljenja.

  13. Tipična arnautska zamena teza. Optužiš drugu stranu za ono što ti činiš. Setimo se, optuženi smo za etničko čišćenje uprkos tome što su sa svojih vekovnih ognjišta, od 1941 do danas, Albanci proterali barem 500.000 Srba. Potom smo optuženi za masovmna silovanja, što je istinski albanski nacionalni običaj i deo njihovog „folklora“. Optuženi smo za „genocid“, uprkos tome što su, ovi albanski „freedom fighters“-i, samo načuli šta ta reč znači a ubijaju nas sistematski već stotinak godina. Gospodin Tači uživa u infantilnoj igri Albanaca, nadajući se beskonačnoj podršci SAD i EU. Samo, što mi Srbi, NIKADA NEĆEMO DOZVOLITI SDTVARANJE DRUGE ILI VELIKE ALBANIJE, POSEBNO NE NA ISTORIJSKOJ TERITORIJI SRBA I SRBIJE. To ne smemo da dozvolimo ni po koju cenu a, nadam se da ne postoji Srbin, koji će na to pristati.

    1. Kad god dobijem ovoliko generisanih minusa, znam da je komentat, svojom tacnoscu, pogodio „u srce“ bas one koje treba. Albanska mafija spada u red najorganizovanijih na svetu. a medju nama ima ljudi kojpi se lako i za jeftine pare prodaju.

      1. Od 1878 do 1999 Srbija ubila 1.5 miljona albanaca i proterali vise od 4 milona celog Niski okrug etnicko ciscen je .Vranje Leskovac Krusumlija , Prokuplje itd genocid nad albancima u Albaniju , Kosovu Makedoniju i Tkz juznoj Srbijom .
        Srbija oma najveci broj ratni zlocince po glavu stanovnika u svetu
        Sistematski politika svi srpskim rezimam i u oboje Jugosllavije bio planirano unistenje albanaca sto znaci da je bio drzavna politika Srbija u zadnjem 150godine .u kratkom toje bio genocid drzave Srbije nad albanskim narod.
        Citaj Dimitrije Tucovic Srbija i Arbanija i ce da vidis da vi zivite Jos u 1913.

    2. Od 1878 do 1999 Srbija ubila 1.5 miljona albanaca i proterali vise od 4 milona celog Niski okrug etnicko ciscen je .Vranje Leskovac Krusumlija , Prokuplje itd genocid nad albancima u Albaniju , Kosovu Makedoniju i Tkz juznoj Srbijom .
      Srbija oma najveci broj ratni zlocince po glavu stanovnika u svetu
      Sistematski politika svi srpskim rezimam i u oboje Jugosllavije bio planirano unistenje albanaca sto znaci da je bio drzavna politika Srbija u zadnjem 150godine .u kratkom toje bio genocid drzave Srbije nad albanskim narod.
      Citaj Dimitrije Tucovic Srbija i Arbanija i ce da vidis da vi zivite Jos u 1913.

  14. On treba da razgovara pred sudom za ratne zlocine, a ne da dozvoljava i aminuje nešto. Jadna si Evropo!

  15. Ono Kosovo koje ti je deda ostavio? O tom Kosovu je reč? Tuđu istoriju bi da izbrišeš da bi gradio zgrade i džamije? Koje kultrno nasleđe ćete vi preneti i gde?

  16. Neverovatan fenomen je koliko međunarodna zajednica ćuti na ovu temu.Formiranje vojske Kosova nije u sladu sa rezolucijom nije ništa od ovoga sto navodi Tači.

  17. Pitaj dedu i pradedu gde su rođen i biće ti jasno gde je tvoja država. A ako London i Merkelova su protiv menjanja granica, neka vam daju tamo da stvarate veštačku državu, pošto vas tamo ima više nego na Kosovo.

  18. Da je sreće i pravde ovaj čovek bi odavno bio iza rešetaka…
    Kad – tad odgovaraćeš za žutu kuću, terorističke akte, silovanja i ubijanja!

    1. Vucicev brat po babine linije da odgovara za zlocine…ha,ha,ha. Dobar vic. Gde ce brat da hapsi brata. Cuvaju oni jednom drugom ledja i vlast.

      1. Skender Musliu alias Aleksander Vucic sin poznatog albanskog YUTEL novinara Fahri Musliu dao besu svom ocu albanacu Fahri Musliu dace priznati nezavisnost Kosova

      2. Hasim Taci Danilovic praunuk pravoslanog popa Gavrilo Danilovic koji promenio veru i postao musliman i hodza i potom poarbanasio to svi mi znamo da je tako.

  19. Ne znam cemu ljutnja…sto smo trazili to smo i dobili…mozda bi medjunarodna zajednica i progutala rat na Kosovu da nije bilo intervencije u Sloveniji,rata u Hrvatskoj i BiH…za vreme ratova i Hrvatskoj i BiH stalno smo bili u sukobu sa medjunarodnom zajednicom…vezivali smo pripadnike UN za dalekovode i slicno…zar ste mislili da ce to svet zaboravirti…o genocidu u BiH da ne govorim…sada zajedno sa rusima izvodimo neuspesne puceve po CG i Makedoniji…to nikako ne doprinosi poverenju medjunarodne zajednice u Srbiju…albanaca sto se tice videli su kako srbi u BiH opstruisu svaki napor da se stanje u drzavi normalizuje i da se krene ka EU…ovih dana Lavrov dolazi kod Dodika da mu da instrukcije koje mu je uputio Putin…sve to zajedno moze samo da dovede do novog rata u Bosni…albanci to vide i ne pada im na pamet da od gotovog prave veresiju?

  20. Nisam pročitao sve komentare, ali je to nebitno. Hoću da kažem sledeće: Oba ova čoveka (Vučić i Tači), to je nedvosmisleno, nemaju moralno-političkih, i još podosta kvaliteta, koji su veoma bitni da bi se realno i iskreno uhvatili u koštac sa nagomilanim problemima i shodno tome rešavanju istih. EU kao posrednik sigurno ima svoju viziju, ali s druge strane nekim postupcima sami sebi vezuju ruke. Ovi pregovori koji traju i traju očito je da ne daju rezultate, gubi se vreme u nepovrat, a narod ispašta. Nešto što nije za zannemariti je da oba ova lidera u svojim sredinama ne uživaju nepodeljenu podršku i poverenje, ali ih međunarodni faktori drže tu jer, još uvek, i uz pomoć tih faktora i nekih drugih okolnosti, uspevaju da drže pod kontrolom situaciju sprečavajući rasplamsavanje novih sukoba koji bi imali nesagledive posledice po oba naroda a i šire. Koliko će ovo moći da traje nezahvalno je prognozirati, ali, ako se problemi ne počnu rešavati i to delima, a ne pričom, svakako ne mnogo dugo. To svakako EU i ostali svetski faktori znaju pa je krajnje vreme da preduzmu značajnije korake u promeni pristupa, načina i modaliteta u iznalaženju pravog puta u pravcu rešavanja problema jer je očito da dosadašnji pristup ne daje rezultate i da se tapka u mestu što, svakako, nije dobro za bilo koga. Modaliteti, načini, forme,………sigurno je da postoje pa ih treba pažljivo odabrati i hrabro krenuti napred. Sve ostalo će, kao i do sada, ostati bez efekta, a to nikome ne odgovara.

    1. Tu de slazem potpuno sa tobom da su neodgovorni politicki i nemoralni cak i diktatori obojica
      Ali da je zadnji cas da resimo nase stvari i nas spor koji traject vec 159 godine.
      Ne volim Taci ni Vucica ni ti podrzavam njihovima politiku.
      Fakat da Kosovo je nezavisna .
      Fakat je da mi ne kontrolisemo Sever Mitrovice i te opstine.
      Fakat da vi ne zelite albance u Juzno Srbije.
      Tu sam potpuno slozan sa Tacim i Vucica oko rasgranicenje mi vama sever vi nama Presevo Bujanovac i. Medvedju.
      Tako postignemo dugotrajni mir za dobrobit obe drzave.

  21. Sto se tice Velike Albanije nece se nikada stvoriti.
    Prema Artihsarijm plan i Ustavom Kosova .Kosovu je zabranjen da se ujedini sa Albanijom ili Srbijom toje bio uslov medjunarodne zajednicki za nezavisnost Kosova

  22. Komsije vidim da ovde niko nije citao tekst samo komentirate pausal .
    Covek je rekao od Jugoslavije su napravene 7 drzave .ja znam za 6 ali on time nagovestava da i R.Srpska ce da bude Nezavisna.
    Ja mislim predlog Vucica i Taci o rasgranicenje je dobar vin vin situacija.
    Mi vama sever i vi nama Presevsku dolinu.
    R . Srpska Po istim sistem kao Kosova ce da bude nezavisna.
    Sto znaci niti nema Velika Albanija niti nema Velika Srbija .
    Nego Po dve drzave Srpske i Albanske .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.