Helsinška komisija SAD pozdravila sankcije Goranu Radosavljeviću Guriju

Ostavite komentar


    1. Zaboravili ste da precizirate o kakvoj slobodi je reč? SAD, kao velika sila, koja se već dugo ponaša „kao slon u staklarskoj radnji“, pokušava za sebe i svoje gradjane da ostvari pravo na nekažnjeni zločin, gde niko u svetu neće smeti da sudi državljanima SAD za zločine počinjene u trećim državama?!
      Naravno, marionete i trabanti ove velike sile na Balkanu, kao verne sluge, pokušavaju to isto pravo, ili makar deo tog prava, da prisvoje za sebe. Zbog toga SAD uopšte ne postavljaju pitanje, šta su ti njihovi državljani tražili na ratnom području treće zemlje odnosno Srbije i, da li su prethodno počinili zločine protiv domicilnog srpskog stanovništva?! Zbog toga nemamo ni osude ratnih zločinaca u Hrvatskoj, BiH ili na Kosovu i Metohiji. To su zločini počinjeni „po zakonu“ odnosno u „demokratske svrhe“?! Raznim varkama poput osnivanja nekog vajnog suda za zloičine Albanaca, pokušavaju da nam zamagle svest, u očekivanju da će protok vremena učiniti svoje. Slično kao i za osnivanje ZSO. Računaju na našu „kratku pamet“, odnosno glupost.

  1. Slučaj ove braće, pokazuje i „do koske“ ogoljuje licemeran odnos SAD prema drugim državama. Iako znaju, ko su braća Bitiqy, uporno pokušavaju da ih koriste kao pritisak na Srbe i Srbiju. Samo zato što su ta braća , ah Bože, imala, „bilet“ odnosno, pasoš SAD, stekli su pravo da ubijaju, da siluju, da pljačkaju i proteruju a da ne budu povredjeni ni po koju cenu?! Da li je moguće da se neko drzne i povredi, molim vas, AMERIČKE DRŽAVLJANE?! Pitanje koje uvek treba postavljati administraciuji ove velike države je: Ko je organizovao „Atlantske brigade“ na teritoriji SAD, čiji su članovi bili ova braća, šta je bio cilj tih brigada kao i ove trojice „američkih podvižnika“?! Nisu valjda došli u Srbiju da prikupljaju retko bilje za svoje herbarijume?!
    Ništa dodati, ništa oduzeti. SAD su jedina država, koja javno, koristeći sva sredstva, pokušava da zaštiti pravo na zločine koje počinje njeni državljani na teritorijama drugih država?!.Neverovatno ali istinito.

    1. da su braca Bytyci ubijeni u ratu onda bi to bilo ok.i niko ne bi reagovao ali oni su ubijeni jer su greskom pomazuci jednoj romskoj porodici ili srpskoj ne znam tacno presli granicu I usli nenamerno u srbiji I tamo uhapseni i poslije ubijeni i nadjeni u masovnoj grobnici vezanih ruka to je razlog zasto amerikance traze krivce i u tom se nece zaustaviti a to silovnje ubijanje itd.itd. ostavi i ne pokusavj spinovati

      1. Znači, došli čak iz Amerike da pomažu romskoj ili srpskoj porodici?! Kakva humanost, kakvo milosrdje?! Da se razumemo, ne opravdavam ubistvo nijednog čoveka, koji je svezan i zarobljen, makar on bio i najveći zločinac ali, to nije opravdanje za zločine koje su počinili braća Bitiqy. I oni snose veliku krivicu jer sam SASVIM SIGURAN da se nisu uputili čak iz SAD da pomažu Srbima i Romima već da ih ubijaju i eliminišu sa njihovih vekovnih nognjišta kako bi napravili ovu, današnju, kvazi i monstrum državu?! To što su „zalutali“ ne znači ništa?! Mnogi Srbi su takodje „zalutali“ jer su smatrali da ih komšije Albanci neće prodati, izdati i ubiti pa im se gubi svaki trag. Nema ih, isparili su?! Niko nije odgovarao za NIJEDAN zločin počinjen nad Srbima. Nema svedoka, zar ne? Nema svedoka uprkos tome što 99% albanske populacije zna, poimenično, ko je od Albanaca, u njihovom kraju, bio najveći „heroj“ i isticao se u ubijanju, silovanju i proteriuvanju Srba ili, kako nas popularno zovete, „Škija“. Gospodin Suroi u svojoj knjizi, opisuje slučaj profesora Bašića koja je albanska rulja rastrgla na korzou u Prištini, pred stotine i stotine svedoka, koji „ništa nisu videli“?! Otkud vam, onda, uopšte, pravo da tražite krivce za ubistvo ova tri kao bajagi američka „junaka“? To što se Amerika neće zaustaviti u traženju odgovornosti, ništa ne znači za najveći broj gradjana Srbije. Kada objasne ko je, sa kojim namerama i na koji način organizovao ovakve bandite na teritoriji SAD, kao i koliko su zločina počinili članovi tih brigada, možda bismo mogli i da se interesujemo za ljude koji su počinili ova ubistva čime su prekršili pravila ratrovanja. Ovako? Nikada a možda ni tada.

    1. Pa da, svi su bili deca i siroti civili. A haradinaj i ne krije šta je bio, zločinac zlikovac američkog formata.

    2. Nisu to deca već teroristi koji su poginuli u borbama, gospodine „Priština“?! Oni koji uzmu pušku i pucaju na policiju i vojsku nisu deca, već ubice poštovani gospodine. Što ste slali žene i decu, mogli ste puške da uzmete vi stariji? Ujdurmu sa prenosom tela stradalih Albanaca su osmislili Amerikanci i Britanci, koristeći Albance i pojedine otudjene delove srpskih službi bezbednosti, koje su u tom poslu saradjivale, ubedjeni da čine neverovatnu uslugu svojoj državi, da bi, tačno onda, kada treba, te grobnice bile „pronadjene“?! Veoma interesantno i impresivno? A nikako da se pronadju tela onih 3000 Srba koji su nestali na Kosovu i Metohiji?! U tu vašu priču mogu da poveruju samo dežurni magarci, kojima se IQ „takmiči“ sa brojem cipela.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.