Helsinški odbor o Srbima na Kosovu: Zamrznut život u zamrznutom konfliktu

Ostavite komentar


  1. Ako je Sonji Biserko i njenoj firmi tako stalo do multietnicnosti i ako su tako protiv menjanja granica, prvo i osnovno, trebalo bi da prestanu da podrzavaju legalizaciju paradrzave na Kosovu koja je nastala na etnickom principu, na etnickom ciscenju Srba. i na jednostranom nametanju granice Sonja Biserko sa jedne strane podrzava otcepljenje Kosova i stvaranje albanske drzave na Kosovu a sa druge strane je kao protiv toga da tri opstine ostanu u Srbiji? Tp sto se Srbija podelila po etnickoj liniji joj ne smeta ali joj smetaju tri opstine na severu Kosova? Licemerjno.

  2. Srbi sa Kosova treba da se ukljuce u institucije Kosova i da priznaju realno stanje da Kosovo ima svoje institucije, zvane one privremene ili stalne. Srbija ima legitimno pravo da se brine o polozaju srba na Kosovo. Ona to cini dajuci doprinos podele medju srbima koji su za uklucivnje u Institucuje Kosova i koje su protiv. Srpska lista ima svoje predstavnike u vlasti i u skupstini Kosova, ali dirigirane direktno od aktuelne vlasti u Beograda i to od Predesednika Vucica. Oni koji partipciraju u institucijama Kosova van srpske listre, zigose cak se nazivaju i izdajnicima srpskog naroda. Mislim, da ovo nije demokratski nacin briniti se za polozaj srba na Kosovo.

  3. “ … slabljenje mobilizatorskog potencijala Evropske unije …“
    Koje Evropske Zajednice?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.