Hil: Srbija se drži dijaloga i to je ispravan pristup 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil istakao je da je Vašington veoma jasan po pitanju jednostranih mera Prištine i kazao da to predstavlja odstupanje od dijaloga, te dodao da se Srbija tog dijaloga drži i da je to ispravan pristup.

„SAD su vrlo jasno stavile do znanja da ovu situaciju treba rešiti dijalogom. Dosledno podržavamo dijalog. Mislim da smo bili jasni kada smo rekli da ko preduzima jednostrane korake odstupa od dijaloga“, podvukao je Hil za RTS.

On je kazao da nije moguć napredak kroz jednostrane akcije.

„Srbija se drži dijaloga i to je ispravan pristup. Dijalog ima sve elemente koji mogu rešiti sve probleme. Sva ta pitanja treba rešiti dijalogom“, podvukao je američki ambasador.

Hil je podsetio da su SAD jasno rekle šta misle da treba da se uradi, da su bile jasne i u vezi sa mostom na Ibru, kao i formiranjem ZSO.

„Slali smo vrlo jasne poruke. Bili smo vrlo jasni da oni koji skrenu sa dijaloga skreću sa naše politike. Srbija je veoma naporno radila na ovome, dobro postupila držeći se dijaloga. Ohrabrio bi Srbiju da nastavi tako”, naglasio je Hil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari