Hil: Stav SAD je poznat, učesnici incidenta u Banjskoj treba da snose odgovornost 1foto FoNet Zoran Mrđa

Američki ambasador Krisofer Hil je danas, povodom podizanja optužnice u Prištini za slučaj Banjska, rekao da je američki stav poznat i da se Amerika zalaže da učesnici tog događaja treba da snose odgovornost.

Hil je, o odnosu Beograda i Prištine, poručio da sve napore treba usmeriti na dijalog, jer je to jedini način da se problemi rešavaju, kao i da je tu poziciju iskazao i prilikom jučerašnje posete specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak.

U Crvenom krstu Srbije, američka ambasada i predstavnici Srbije, odali su poštu stradalima u terorističkom napadu u Americi, pre tačno 23 godine, akcijom dobrovoljnog davanja krvi, četnaesti put za redom.

Nema boljeg načina da održimo sećanje na stradale – od dobrovoljnog davanja krvi, rekao je Hil, navodeći da se ovim putem daje i podrška srpskom narodu jer prikupljena krv ide u ovdašnje bolnice.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović je naveo da je američka ambasada izabrala da se na ovaj dostojanstven, humani način obeleži tragedija izazvana terorističkim napadom.

Državni sekretar Mirsad Đerlek je poručio da je septembar mesec kada su nešto manje rezerve krvi nego inače i svojim primerom, jer je i sam dao krv, motivisao da se i drugi odazovu na dobrovoljno davanje krvi.

Sem građana koji danas daju dobrovoljno krv u Crvenom krstu Srbije, učinili su to i službenici američke ambasade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari