Kosovski pregovarački tim ocenio je da će 10. decembar biti kraj pregovora o statusu Kosova – izjavio je juče portparol tima Skender Hiseni.
Posle sastanka pregovaračke ekipe, Hiseni je novinarima izjavio da se na jučerašnjem sastanku razgovaralo o susretu predstavnika Kosova i Srbije, 14.

Kosovski pregovarački tim ocenio je da će 10. decembar biti kraj pregovora o statusu Kosova – izjavio je juče portparol tima Skender Hiseni.
Posle sastanka pregovaračke ekipe, Hiseni je novinarima izjavio da se na jučerašnjem sastanku razgovaralo o susretu predstavnika Kosova i Srbije, 14. oktobra u Briselu i o današnjim razgovorima sa zvaničnicima Velike Britanije u Londonu. On je kazao da će u Londonu najviši predstavnici Kosova imati niz veoma značajnih sastanaka, od domaćina delegacije ministra spoljnih poslova Dejvida Milibanda do drugih visokih zvaničnika britanske vlade.
– Uloga Velike Britanije u procesu statusa Kosova je velika. Velika Britanija je jedan od glavnih igrača u procesu statusa Kosova i jedna od onih koje podržavaju nezavisnost Kosova – rekao je Hiseni.

Prištinski pregovarački tim u Londonu

Priština – Pregovarački tim Prištine o statusu Kosova juče je otputovao u London na poziv ministra spoljnih poslova Velike Britanije Dejvida Milibanda. Članovi tima će se danas, kako je planirano, sastati s Milibandom i drugim visokim zvaničnicima Velike Britanije. Članovi pregovaračkog tima će održati redovni sastanak na kome će razmotriti pripreme za sastanak sa delegacijom Srbije, 14. oktobra u Briselu. Očekuje se da posle sastanka budu saopšteni detalji i dnevni red posete Londonu.

On je kazao da prištinski zvaničnici još nisu dobili predlog o održavanju međunarodne konferencije o statusu Kosova i ne žele da prejudiciraju ili spekulišu o tome.
– Nema ničega zvaničnog oko ovog pitanja. To što se može sa ubeđenjem reći je da se ne može povući nikakva paralela između Kosova i Bosne, jer je reč o dve različite stvari – kazao je Hiseni novinarima u Prištini. R. D. i

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari