Hoće li se Aleksandar Vučić povući sa čela SNS i da li to znači pobedu opozicije u Beogradu?

Ostavite komentar


  1. Politicar, Predsednik ciji ministri ucestvuju u raznim aferama i kriminalu treba da se skloni sa vlasti uopste a ne samo sa funkcije sns-a. To bi bilo moralno.

  2. NEĆE se povući jer bi to značilo da će proći kao Šešelj i Toma. U njegovom slučaju to bi verovatno značilo i zatvor pored gubitka „poslova“. A sve to ništa ne znači opoziciji. Ona se sama mora izboriti sa sobom, ako ima pameti.

  3. Čovek je napravio toliko promašaja u politici i ekonomiji da bi najveću uslugu učino Srbiji kada bi se povukao iz političkog i javnog života.

  4. Ne postoji ni promil sanse da se dogodi ni njegovo povlacenje, niti pobeda opozicije
    (Uzgred, nece biti nikakvih izbora, niti „ponavljanja izbora“. Niti to kome pada na pamet. A ako ste to shvatili ozbiljno, vas je problem)

  5. Đilas, koji računa na A.V.-ovo povlačenje, da bi on pobedio je čist promašaj. Prvo treba dovesti u red medije, bez toga ništa ! Drugo, opozicija treba da se bavi šta oni mogu i treba da urade za građane, a ne da mole boga da se neko povuče. Taj sam nigde ne ide, jer zna da ako padne sa bilo koje funkcije i mediji se oslobode, on i ogromna većina oko njega, idu pravo u zatvor. Pa ko bi svojevoljno pristao na to ?! Možda bi Đilas trebalo da razmisli o povlačenju, pa da pusti neka nova mlada i neukaljana lica da se bore za pobedu opozicije. A imamo ih već, samo im treba ravnopravna šansa da njihov glas stigne do svih . Znači, mediji , čistka !!!

  6. Ovu politiku narod Srbije će na ulici bagerima i motkama oterati. Neće se ovo samo povući.

  7. Ma ni slucajno . . . “ prestolonaslednik “ ili ( ca ) JOS nije spreman a i nema potreban IQ pa ce nam Sunce jos dugo , dugo sijati . . .

  8. Istaknuti clanovi stranke SNS su svojim poslovima na funkcijama za koje nisu imali znanje, radno iskustvo a u politici i vladi lansirani stecenim wrong diplomama – od Srbije napravili zarobljenu drzavu u kojoj su lansirani kriminalni drzavni projekti. Razvalili su pravosudje koje je u velikom problemu jer javna je tajna da vecina sudija zaduzenih predmetima na Visem sudu u Beogradu u Palati pravde i Drugom osnovnom sudu u Katanicevoj u Beogradu ne pisu svoje presude i resenja. Mocnici: penzionisni potkupovnici, pukovnici, generali, razni bezbednjaci poznati nam udbasi – oterani kao tuzioci iz tuzilastva a sada kvazi advokati povezani sa mangupima koje varaju, uzimaju im kao nagrade pare, nekretnine, zlatno i daju realno u normalnoj drzavi nemoguca obecanja – za otete nepokretnosti savesnih vlasnika koje je uknjizio neki njihov tajkun zahvaljujuci mracnim konekcijama te advokatske mafije sa RGZ Sluzbom za katastar nepokretnosti ! Referentima sudija diktiraju se nezakonite presude koje je ukinuo Apelacioni sud i vratio prvostepenom na novo sudjenje sa instrukcijama koje nisu ispostovane vec se rocista odrzavaju reda radi a posteni sudija unapred zna da tu presudu potpisati nece iako rizikuje gubitak radnog mesta a da je napise i potpise iako je nezakonita znak je da je sudija primio mito. Korumpirane sefovice pisarnica u dosluhu sa advokatima pripadnicima advokatske mafije pisu i potpisuju presude kao tacne ! Sudstvo je potpuno izgubilo autonomiju a na celu Viseg suda je jos uvek isti predsednik koji je lakirovke servirao u intervjuu „Kriku“ a sahranjuje sa svojom kriminalizovanom sudskom upravom cekokupno pravosudje u drzavi. Ni u jednoj zemlji nije zabelezana veca zloupotreba pozicija sudija i advokata. Drzava u kojoj se intezivno radi na zavisnosti sudija umesto na nezavosnosti i samostalnosti je osudjena na propast. Zbog ucinjenih teskih krivicnih dela tajkunskih preduzeca, tajkuna licno i njihovih direktora, stecajnih i likvidacionih upravnika o kojima je obavesteno tuzilastvo cije vise puta ponovljene naloge i instrukcije ne uvazava SUBOPOK i odbija saradnju je znak da je krajnje vreme za rusenje sistema koji je korumpiran, rigidan, primitivan, prevazidjen koji ako se ne reaguje ubrzo ce neminovno srusiti sam sebe a tako i sve nas. Vredjaju nam inteligenciju ljudi na ministarskim mestima u cijim nastupima i laik vidi da su u pitanju psihopatske licnosti ( muskarci ) i tzv.demetrilke zene na sedativima koje su dosle na ministarska mesta iz Bosne. Reakcija u regionu i zemljama EU na izjavu Vucica koji stavlja u ravan desavanja oko kosovskih tablica sa Olujom iz 1995.godine se svodi na isto : on je postao destruktivan za sve oko sebe, stetan i podrska ce mu izostati.
    Istice se da je samo Ivica Dacic politicar sa izvanrednim politickim driblingom i osecajem za meru.

  9. molim novinare Danasa da nam daju pregled koliko stranaka cini koaliciju sns na rep. nivou, ja izravcunao 6. hvala

  10. Rukovodstvo SNS je svesno da ta interesna skupina ne vredi nista bez Vucica, tako da to simbolicno povlacenje Vucica sa cela je igra za sire mase, jer da se stvarno povuce bez njegovog autoriteta bi se SNS urusio kao kula od karata. Pa vidite u kakvim je sve skandalima upleten sam vrh te interesne skupine, njihovi skandali su toliko opasni da su u poredjenju afere „zutih“ iz proslosti blede i nebitne. Pa glavni akteri se i sad svadjaju cak javno, dok ih Vucic ukorava u pozadini i stiti tu kulu od karata. Ta interesna skupina zna da gubi sve privilegije da se Vucic stvarno povuce sa cela. A njemu i te kako odgovara da mu se mole pa i kad se povuce, on onda dobija status sveca……idealna pozicija, Miloizam u Srbiji.

  11. Po ustavu,predsednik republike ne može da bude predsednik stranke. Ali ko se od političara drži ustava ako to nije u njegovom intetesu? Da je ikakvog reda u ovoj državi, ovakvo pitanje se ne bi ni postavljalo.

  12. Jadna je to opozicija kada se plaši jednog čoveka,ma ko god on bio.

  13. Koliko je slabašna ova opozicija kad im je ovakav Vučić izazov i jak protivnik

  14. Ma znam da ce se u poslednjem trenutku predomisliti i ponovo, po stoti put zrtvovati za „dobrobit“ svoga naroda.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.