Hoće li unutrašnji dijalog o litijumu biti uspešniji od onog o Kosovu ili je to samo Vučićev taktički manevar?

Ostavite komentar


  1. A taj „unutrašnji dijalog“, kako to izgleda? Predsednik pita samog sebe i odgovara na pitanja, a sve to u sebi? Do sada je to radio glasno a sad više neće?

  2. Vlada je ukinula prostorni plan. Prica je gotova i ne treba da se vracamo na tu pricu. Ne razumem o cemu treba da se prica. Vlada zna najbolje, jer je donela pa ukinula prostorni plan sa rudnikom. Vlada treba da prica sama sa sobom, jer je sam projekat gurala jednostrano. Opozicija pa i proglas hoce da pricaju kad se steknu uslovi za normalnu diskusiju. Dakle i oni nisu protiv projekta samo da se poprave neki uslovi oko samog razgovora. Tu su na istoj razini.
    NVO jesu pozivali na sve i svasta mada je njihov efektivni ucinak nula. Nisu izdejstvovali nikakvu zabranu nigde. Niti su objasnili ljudima sta Srbija gubi od kulturne bastine na tom prostoru koji hoce da uniste.
    Jedini koji se protive su KORS i Zastitimo Jadar i Radejvinu, mada njih niko nije zvao da daju misljenje ili izjavu.

  3. Kod njega je SVE manevar. Laz, laz i samo izvrtanje cinjenica. Mrtav hladan.

  4. Kakav dijalog? Pa jel vlada poslala medijima spisak strucnjaka koji ce da propagiraju kopanje litijuma. Bez suprotnog misljenja, bice u emisijama i lagadi ljude o visokim platama, boljitku Srbije. Pa pogledajte na Googl-u slike rudnika po svetu i sve ce vam biti jasno. Ali ako Vucica i njegove volite vise od sebe i svoje dece , ubedice vas da je kopanje litijuma izuzetna sansa.

  5. Kakav bre dijalog sa tim lazovom i prevarantom,on hoce kao fol dijalog ali da bude po njegovoj zamisli,sa ovom bitangom ne ma ni dijaloga ni pregovora.

  6. Znamo mi svi šta se krije iz tvog zalaganja za kopanje litijuma u Srbiji.
    Možda da probaš da ih vodiš da rudare tamo gde je tvoja dedovina, a Jadar da ostaviš da ostane zelen i čist kao do sada.

  7. O ovoj temi su pre par godina opsirno govorili akademik Bogdan Solaja i drugi clanovi SANU u seriji referata i intervjua, pre nego sto je rezim preuzeo i tu instituciju izborom podobnog predsednika.

  8. Nema dijaloga, nema rudnika. To je poruka sa Vidovdanskog sabora u Loznici. Ali nije samo Vučić lobista, ima tu još prikrivenih, onih istih zbog kojih nijedna beogradska opština nije opoziciona.

  9. Kosovari su dali preko 90% podrške lažnom patrioti Vučiću. Svoju glupost, platili su izgubivši sve poluge moći koje smo tamo imali i većina njih će postati izbeglice.
    Srbija, realno ne podrzava ovog idiota koji potkrada izbore i tako vlada.
    Nema pregovora sa Rio Tintom, nema vise rudarenja. Narod im to neće dozvoliti!

  10. Smirena, argumentovana rasprava? Dijalog? Te reči ne postoje u Vučićevom rečniku.

  11. Ukoliko neka buduća vlast ne sudi njemu i onoj ludači sa,, planine,, Jadar onda i njih treba menjati odmah da shvate da nesmu da krše ustav i da pišaju po zakonu a Vučiću treba suditi u za izdaju zemlje i kriminal uzurpaciju vlasti i davanje u bescenje prirodnih bogatstava radi lične koristi

  12. Vrhovni komandant svega i svačega javno pljuje po SANU rekavši da samo neka nabeđeni stručnjaci tvrde da je to štetno za srbiju a da njegovi stručnjaci iz fašističke Nemačke daju pozitivan stav o Litijumu dunster koji nezna koje mu je leva a koje desna omalovažava naše akademike a ustavni sud nesme usta da otvori na svakodnevno kršenje ustava ovog hohštaplera sa severne tribine

  13. Da se ja pitam, litijum bi se kopao. Slaba Srbija je dobra Srbija svima osim nama samima. Budućnost se ne može zaustaviti.

  14. Vucic je uspeo u 2 fundamentalne stvari: predao je Kosovo i svi zakoni u Srbiji su harmonizirani sa evropskom zajednicom. Takodje salje oruzje u Ukrajinu sto je treca fundamentalna stvar. To je i razlog sto Zapad podrzava Vucica. I to ce biti razlog sto ce Srbija uci u evropsku uniju skoro a da niko u Srbiji, ni opozicija, nije primetio. To je Vuciceva vestina upravljanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.