Hodžaj: Unutrašnji dijalog zaključiti priznavanjem Kosova

Ostavite komentar


  1. Unutrašnji dijalog zaključiti priznavanjem Kosova !?
    Pa kakav bi to bio dialog a da se zaključi priznavanjem Kosova? Glupost…
    Dosada je vođen dijalog gluvih potrošeno je vreme u ništa.Bez iskrenog dijaloga nećemo imati nasionalnu koncenzus da bi se na svetskoj političkoj pozornici izašlo sa stavom o Kosovu. Taj stav bi trebalo da uvaževa sve međunarodne pravne norme uz uvažavanje i Kosovskog specifikuma na koji mi imamo pravo da tražimo po svim aspektioma, istorijskog, katastarskog, religijskog prava. Ništa nije izgubljeno ako svet hoće da uvaži činjenice. E priznavanje posle objektivne međunarodne arbitraše uz uvažavanje obe strane moza da doprinese pomirenju i priznavanju faktičkog stanja.

  2. Dzabe medjunarodno priznanje ako Srbija nije priznala te granice,nikad necemo izaci iz tog kruga.

  3. Treba i Albanci da povedu svoj unutrasnji dijalog, da se najzad suoce sa svojom pravim licem, sopstvenim sovinizmom, mitovima, metodama kojima su se dokopali Kosova, zlocinima, krsenjima prava, licemernim izigravanjem zrtve, mafijasko-nacoskim sistemom koji su instalirali na Kosovu kao i da najzad ukapiraju sustinu sta je zaista "drzava Kosova". Kada sve to urade, na kraju treba da samoukinu "drzavu Kosova" i prihvatate prava i obaveze koje pripadaju nacionalnoj manjini. Oni koji ne mogu bez albanske, jednonacionalne drzave, neka se prebace u Albaniju gde mogu da nastave da se igraju drzave i nacionalno izivljavaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.