Novopostavljeni ambasadori Srbije u Italiji, BiH i Iraku Ana Hrustanović, Ninoslav Stojadinović i Radosav Petrović juče su pred Odborom za inostrane poslove Narodne skupštine predstavili teze budućeg rada.

Tom uobičajenom razgovoru sa ambasadorima pred njihovo stupanje na novu dužnost, ton neuobičajenosti juče su dali radikali, koje je interesovalo da li je tačno da dva člana porodice Hrustanović, Radmila i Ana, gotovo istovremeno postaju ambasadori.

„Gospodine Mićunoviću, recite mi koliko ima nepopunjenih ambasadorskih mesta i članova porodice Hrustanović, kako bih znao da li će ova porodica biti sposobna da ih sva popuni“, rekao je poslanik SRS Momir Marković, pitajući šta je Radmilu Hrustanović kvalifikovalo za ambasadorsko mesto u Bratislavi, a njenu snahu za Rim.

Predsednik odbora Dragoljub Mićunović nije želeo da odgovori na ova pitanja, dok je Ana Hrustanović napomenula da je nekoliko proteklih godina bila prvi zamenik ambasadora u Italiji i da je posebno ponosna na svoj rad u Ministarstvu odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari