Hrvatska manjina i dalje bez mesta u parlamentu

Godinu dana od potpisivanja Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije - ništa nije primenjeno

Ostavite komentar


  1. Zna se kako se biraju narodni poslanici,tako da je moj savet gospodinu Žigmanovu da batali visoku politiku i da se okrene običnom građaninu od koga mu zavisi ulazak u parlament.

  2. Mora sam da odluči ili će ka SSDS u Hrvarskoj na manjinsku listu ili u koaliciju sa DS, ne može jedno i drugo,mada vi to znate i samo malo mutite zar ne?

  3. Apsolutno su sami odgovorni sto nemaju predstavnika u Skupstini.Zasto na izbore izlaze u koaliciji sa DS kada samostalnim izlaskom i osvajanjem prirodnog praga imaju zagarantovano mesto?

  4. Zvonimir Perusic mu je adekvatno odgovorio , Hrvatica sam iz Vojvodine ponosna na to kako se srpski narod spram mene ponasao dok je moj narod nad njima vrsio nevidjeni zlocin , najveci u 21 veku.Koliko ima Hrvata u Srbiji a koliko Srba u Hrvatskoj i koliko bi tek bilo da nisu proterani?I pored svega izborni zakon u Srbiji omogucava hrvatskoj manjini to mesto u Skupstini , isto kao i madjarskoj ili bosnjackoj.Zasto se ulazi u koaliciju sa domicilnim strankama kao sto je DS i time gubi mogucnost tog mesta a za 17 godina ta stranka nije nam omogucila to mesto?

  5. Pa neka gospodine Žigmanov , Demokratski savez Hrvata u Vojvodini na čijem si ti čelu učestvuje na izborima , pa ako preskoči cenzus koji važi za sve nacionalne manjine u Srbiji ,onda ćete imati vaše predstavnike u Narodnoj skupštini.

  6. Holandija nije imala do 1956 godine nikakve odnose sa Nemačkom,ni kulturne ni turističke,zbog zločina nacističke Nemačke učinjenih u Holandiji tokom drugog svetskog rata,a Hrvati ni izvinjenje,nego proteraše i opljačkaše sve i 1995 godine,pa dokle komšije da se krade tuđe i da se traži još,gde to ima ?

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.