I Subotica oblepljena plakatima protiv stranaka desnice 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

I centar Subotice jutros je, kao i u više drugih gradova u Srbiji, izlepljen plakatima „Miloš Francuz“ i drugim natpisima koji su upereni protiv lidera stranaka desnice.

Najviše plakata ima oko subotičke Gradske kuće, a „Miloš Francuz“ i „Milica lažljivica“ su ispisani i po trotoarima, kao i u naselju Radijalac.

Na pojedinim plakatima prikazani su lideri desničarskih stranaka Boško Obradović, Miloš Jovanović i Milica Đurđević Stamenkovski sa albanskim kapama, zajedno sa Aljbinom Kurtijem koji nosi bluzu na pruge na kojoj piše „Oslobođen 7.12.2001“.

Danas su se saopštenjem oglasili i predstavnici opozicije u Subotici koji su optužili Srpsku naprednu stranku da stoji iza lepljenja plakata i pozvali gradonačelnika Subotice Stevana Bakića da ih ukloni.

„Grad Subotica je osvanuo sa plakatima koji su uvredljivi, sramne sadržine, koji promovišu laž, bahatost, nemoral vladajuće stranke. Nema nikakve dileme da su plakate lepili aktivisti i članovi SNS-a. Lepljeni su i po mnogim mestima koji nisu predviđeni za njihovo postavljanje“, naveli su u Gradskom odboru Srpskog pokreta Dveri, Nove DSS, Srpske stranke Zavetnici i POKS.

U ovim strankama smatraju da se preko plakata kojima nastoje da unize političke neistomišljenike neistinama samo potpiruje atmosfera i sukobi u društvu.

„Ne znamo ko je ideolog ovakvih plakata ali ono što zasigurno znamo je da je grad Subotica mnogonacionalna i multikulturalna sredina i da se na ovakav način raspiruje mržnja prema onima koji drugačije misle“, ocenjuju oni.

Dodaju da opozicione stranke koje su se okupile u blok oko očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije nemaju nameru da plakate koje su lepili članovi i aktivisti SNS-a cepaju.

„Smatramo da oni koji raspiruju mržnju u društvu treba da ih sami uklone i tim činom bar malo pokažu da su članovi ove naše zajednice“, poručuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari