igor braunović foto snapshot youtubefoto snapshot youtube

Igor Braunović, direktor „Srbijašume“ smenjen je danas na sednici Vlade Srbije, saznaje Nova.rs. Nakon što je prethodnog meseca u poslednjem trenutku zaustavljena njegova smena, sada je i definitivno odlučeno da kadar SPS, koji je protivnik iskopavanja litijuma bude smenjen.

Direktor “Srbijašume” i narodni poslanik SPS-a Igor Braunović trebalo je da bude smenjen na sednici Vlade Srbije još u julu, ali je ova tačka povučena u poslednjem trenutku.

Danas je ponovo stavljena na dnevni red i ministri su to danas usvojili.

Nije poznato zbog čega je postojao predlog da se smeni Braunović (legalni sigurno nije), ali je simptomatično to što je on došao nekoliko dana nakon što se u javnosti pojavio snimak na kom on govori protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

“Vekovi braćo i sestre prolaze, a ne menja se ništa. I dalje svi rade protiv ove naše zemlje i ovog našeg naroda udruženi. Ne mogu danas sa ovog mesta da ne pošaljem nekoliko poruka, našim takozvanim domaćim i stranim saveznicima. Neće moći iz svojih fotelja da vređaju i ponižavaju nas borce i da nas nazivaju izdajnicima. Da poručim onim našim stranim saveznicima, od litijuma do litija tanka je linija, vodite računa šta radite. Zato braćo i seste u borbu, život ili smrt”, poručio je Braunović.

Zbog toga se pretpostavlja da je Braunović smenjen zbog iskopavanja litjuma.

Ko je Igor Braunović?

U Braunovićevoj zvaničnoj biografiji se navodi da je od novembra 2008. zaposlen u JP „Srbijašume“ kao savetnik generalnog direktora, u martu 2009. postaje zamenik generalnog direktora, a od marta 2010. godine je „zakonski zastupnik preduzeća sa svim pravima, obavezama i odgovornostima generalnog direktora“.

Rešenjem Vlade Srbije za v.d. direktora ovog preduzeća imenovan je 5. decembra 2017.

Takođe, Braunović je bio član Upravnog odbora AMSS-a, Upravnog odbora Košarkaškog kluba ‘Crvena zvezda’, Republičkog štaba za vanredne situacije, Saveta za uspostavljanje ekološke mreže Natura 2000 u RS i član organizacionog odbora ECO Fair-a. Od 2010. godine je predsednik muškog odbojkaškog kluba ‘Klek’ –

Srbijašume, koji se takmiči u Super ligi Srbije, a 2011. godine postaje član Upravnog odbora Privredne komore Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari