Ilić (PSG): Nova pokrajinska vlada priznala da u Vojvodini ljudi gladuju 1

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je nova pokrajinska vlada odlukom da dodeli 45.000 prehrambenih paketa najugroženijim stanovnicima Vojvodine priznala „potpuni krah naprednjačke i radikalske politike“ u toj pokrajini.“To je priznanje da je gotovo deset odsto domaćinstava u najdubljem siromaštvu.

Dakle, svaki deseti stanovnik nekadašnje ‘žitnice Evrope’ gladuje i nema novac ni za osnovne potrebe“, rekao je u pisanoj izjavi pokrajinski poslanik i predsednik vojvođanskog odbora PSG Miroslav Ilić.

Ocenio je da je reč o predizbornom potezu Srpske napredne stranke (SNS), kojim se pokušava „kupovina glasova najsiromašnijih građana pred lokalne izbore“.

Ilić je rekao da je Vojvodina, kada je imala svoju autonomiju, mogla da hrani čitavu bivšu Jugoslaviju sa više od 20 miliona stanovnika, a njene opštine bile su mesta prosperiteta.

„Nakon perioda Miloševićeve diktatorske vlasti, koja je nastavljena od 2012. kroz radikalsku vlast, došli smo do toga da u Vojvodini živi 291.000 stanovnika manje, da su gotovo nestale manje etničke zajednice, a siromaštvo je dostiglo takav nivo da se ne smeju objavljivati podaci o tome. Zato se osnivaju ‘banke hrane’ u Irigu i niču ‘narodne kuhinje’ u svim opštinama Vojvodine“, naveo je Ilić.

On je pozvao građane da izađu na lokalne izbore u gradovima i opštinama u Vojvodini i da smene „radikalsku vlast“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari