Ilić: Vučić zloupotrebljava funkciju u kampanji 1Foto: www.mc.rs

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić optužio je danas premijera Aleksandra Vučića da zloupotrebljava funkciju u stranačkoj kampanji i zatražio da zbog toga podnese neopozivu ostavku.

Preko dana otvara firme i obilazi preduzeća, a uveče stranačka kampanja, uveče kreću kolone autobusa… Svaki dan će biti jedna fabrika i kamen temeljac. To je nedopustivo u ovom momentu, kandidati nisu u ravnopravnom položaju, ocenio je Ilić na konferenciji za novinare.

On je konstatovao da se na ovim predsedničkim izborima ponavlja ono što je bilo u vreme vlasti Slobodana Miloševića, kada su izbori bili na Svetog Nikolu, a sada će drugi krug biti na Uskrs. To je nešto što se centrira već odavno. To je dokaz da neko ko oseća da gubi vlast koristi sve moguće metode da pobedi, rekao je Ilić.

On je ukazao da opozicionim kandidatima problem na terenu predstavlja overa potpisa, jer u Srbiji ima svega 157-158 notara, koji su „svi dovedeni od vladajuće koalicije i tako se i ponašaju“. Ilić je od šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića zatražio da odgovori da li će, kao što je tražio da se Vuku Jeremiću zabrani kandidatura na izborima zbog slikanja sa Havijerom Solanom, istu zabranu zatražiti i za svog lidera Vučića.

On je novinarima pokazao Vučićeve fotografije sa Tonijem Blerom, Bilom Klintonom (uz komentar „koji ga mazi i smeje se“), kao i sa albanskim premijeron Edi Ramom („stari prijatelji, smeška se, nikad veći osmeh nije imao, nikad veseliji“).

Ilić je Vučića optužio i da, zajedno sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović, stoji iza „laži i izmišljotina“ koje o njemu plasiraju neke novine, i najavio tužbe protiv tih medija, „sa velikim ciframa“, jer ne želi više to da toleriše.

Otkako sam podržao Jeremića u kampanji, počinje moja noćna mora, naglasio je Ilić, ukazujući da zbog toga ispašta njegova porodica, a Vučić, „umesto da kao prvi čovek Vlade štiti porodicu, pokušava da je razori“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari