"Ima li on licencu?": Sagovornici Danasa o Vučićevom debitantskom trenerskom nastupu 1foto: Screenshot/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je u četvrtak trening sa juniorima Košarkaškog kluba Loznica, debitantski u njegovoj trenerskoj karijeri.

Poznati trener Duško Vujošević kaže da nije imao priliku da vidi kako se Vučić pokazao tokom rada sa mladim igračima iz Loznice, ali da ne sumnja u entuzijazam predsednika Srbije.

– Meni je na neki način dirljiva njegova ljubav prema trenerskom poslu i košarci. Trening ne mogu da komentarišem jer ga nisam video, ali bih više voleo i cenio da ga je održao u Kosovskoj Mitrovici ili nekoj od enklava na jugu, recimo Velikoj Hoči – rekao je Vujošević za Danas, a potom dodao:

– On već dugo pohađa trenersku školu u zgradi koja je oteta nekoj muzičkoj školi, kako se priča, godinama gleda košarkaške utakmice i verovatno je nešto naučio. Ali, krhko je znanje, jer nije savladao lekciju o zonskoj odbrani. Priča na društvenim mrežama da je zona zabranjena, ali to nije tačno, ono što je zabranjeno je da ja dobijem posao u nekom od klubova u Srbiji.

Aleksandar Vučić je učenik trenerske škole na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, a kako prenose mediji ostalo mu je još šest ispita da položi kako bi dobio diplomu.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, navodi da je sve to deo jedne velike predstave koja se izvodi u cilju sprovođenja psihološko propagande agresije protiv građana Srbije.

„Ideja je da se na glupostima istroši  energija pobune protiv litijuma. Jer valja se setiti da je razlog Vučićevog petodnevnog odlaska u Podrinje da priča sa zabrinutim narodom o rudniku, a on radi sve osim toga i to je dokaz da mu je cilj sluđivanje ionako sluđenih ljudi“, kaže.

Vladimir Štimac, aktivisti i bivši košarkaš, navodi da iskreno želi da pita da li predsednik ima licencu za trenera

„Ja bih pre rekao da je on svojim ponašanjem primer dao ljudima da ne moraju da budu stručni da bi se mesali u neki posao. Na žalost taj isti primer se dešava u državi i zato smo tu trenutno gde jesmo“, smatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari