Ima li Srbija otvorena pitanja sa Mađarskom? 1foto FoNet

Predsednik Poslaničke grupe Savez vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je danas, tokom sastanka sa novoimenovanom ambasadorkom Srbije u Budimpešti Aleksandrom Đurović, da je Mađarska pravi i iskren prijatelj Srbiji.

On je rekao da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja, čemu svedoče česte posete narodnih poslanika na kojima se razmenjuju ideje i iskustva, posebno kada je reč o evropskim integracijama, saopštila je Skupština Srbije.

Pastor je spomenuo i otvorenu podršku Mađarske protiv Rezolucije o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN, a sagovornici su se složili da je ovaj potez pokazao iskrenu i neraskidivu prijateljsku vezu dva naroda.

Đurović se zahvalila na ukazanom poverenju, navodeći da će jedan od njenih ciljeva biti da nastavi da učvršćuje veze parlamentaraca dve zemlje, koje su već na zavidnom nivou.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o snažnoj podršci Mađarske o aspiracijama Srbije za članstvo u EU, imajući u vidu i predstojeće predsedavanje Mađarske Savetom EU, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari